Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

«Δεν θέλουμε συγκυβέρνηση με το χθες, θα πάρουμε ισχυρή εντολή» λέει ο Αντ.Σαμαράς

Παρουσίαση «Ζάππειο IV»


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Αισιόδοξος ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου η ΝΔ θα λάβει «ισχυρή εντολή», εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας στο Ζάππειο Μέγαρο το λεγόμενο «Ζάππειο IV», δηλαδή το σχέδιο του κόμματός του για τους θεσμούς, την κοινωνία και την ασφάλεια. Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι έχει παρουσιάσει το όραμα για την Μεταπολίτευση, με συγκεκριμένο σχέδιο, για την εφαρμογή του οποίου χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα. «Εγώ δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το χθες· θέλω η πατρίδα μου να φύγει μπροστά» τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα εντός κι εκτός ότι «η Ελλάδα δεν γονατίζει, η Ελλάδα δεν λυγίζει, η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, της εγκληματικότητας και της γκετοποίησης του κέντρου της Αθήνας, της συμφόρησης των φυλακών, των καθυστερήσεων στην απονομή δικαιοσύνης, των ελλείψεων στην Παιδεία, καθώς και μεταρρυθμίσεις για την Υγεία και σειρά προτάσεων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για ανάγκη «αλλαγής του συστήματος διακυβέρνησης» και επισήμανε ότι «πέρα από δανειακές συμβάσεις πρέπει να υπογράψουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο για εκείνα που πρέπει να αλλάξουμε, για εκείνα που πρέπει να διαφυλάξουμε, για εκείνα που πρέπει να πετύχουμε».

»Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, έχει λαό περήφανο, που δικαιούται να ξέρει τι περιμένει από την κυβέρνηση. Ολοκληρώνουμε σήμερα το σχέδιο για την ανατροπή για την ισχυρή εντολή που τη βλέπω να έρχεται» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της ΝΔ για την ασφάλεια, την κοινωνία και τους θεσμούς, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά της Αριστεράς, λέγοντας: «Σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατίας της Αριστεράς, που δεν μας άφηνε να μιλάμε για τα προβλήματα» και έφερε ως παράδειγμα το πανεπιστημιακό άσυλο, την παράνομη μετανάστευση.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές αναγκαίες και προτεραιότητες» αλλά προβλήματα που τους πλήττουν όλους. Παράλληλα, έκανε λόγο για αποκατάσταση απαγορευμένων λέξεων, όπως η πατρίδα, η επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα.

Αναλυτικότερα:

Προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση:
  • Θεσμοθέτηση του ασυμβίβαστου βουλευτή με υπουργό 
  • Ενίσχυση του ρόλου του βουλευτή, για να ελέγχει και να παίζει σωστά το ρόλο του
  • Ενίσχυση ρόλου του Προέδρου Δημοκρατίας και απευθείας εκλογή του από το λαό, ώστε να αποκατασταθούν ισορροπίες του πολιτεύματος και να χαλαρώσει ο πρωθυπουργοκεντρικός χαρακτήρας του πολιτικού μας συστήματος
  • Επιτροπή ελέγχου Πόθεν Έσχες από τους επικεφαλής των τριών δικαστηρίων
  • Αμεση αλλαγή εκλογικού νόμου με σπάσιμο περιφερειών για να αντιμετωπιστεί το «μαύρο χρήμα»
  • Μείωση του αριθμού των βουλευτών (λιγότεροι απο 300) και επανεξέταση του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας
  • Εγγυήσεις διαφάνειας και δημοκρατίας στα κόμματα
  • Επανεξέταση του νόμου για την ασυλία υπουργών
  • Ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης 
  • Ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων
  • Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας
  • Εξορθολογισμός των ανεξάρτητων θεσμών
  • Προστασία της ελληνικής ταυτότητας και ελληνικής γλώσσας
Στο πλαίσιο της ισονομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι θα εξεταστεί το Πόθεν Έσχες των πολιτικών από το 1974 και μετά, θα καταργηθούν η ασυλία των βουλευτών και τα προνόμιά τους.
«Η πολιτική είναι ένας χώρος προσφοράς για τους καλύτερους και όχι σταδιοδρομίας για τους πιο καπάτσους» υπογράμμισε.
Για την μετανάστευση, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι:
  • Θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια
  • Θα αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με την ΕΕ για αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων
  • Θα προχωρήσει σε διακρατικές συμφωνίες για επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών
  • Θα δημιουργήσει ειδικούς χώρους φύλαξης παράνομων μεταναστών (έξω από αστικό ιστό, με κίνητρα για τις τοπικές κοινωνίες)
Για την ασφάλεια, σημείωσε:
  • Θα αλλάξουν οι νόμοι για να αντιμετωπιστούν οι κουκουλοφόροι («Θα βγάλω την κουκούλα από τους κουκουλοφόρους»)
  • Θα καθαρίσουν οι «φωλιές της ανομίας» στα πανεπιστήμια
  • Θα αλλάξει ο τρόπος και τα μέτρα αστυνόμευσης
  • Θα αξιοποιηθούν πλήρως οι κάμερες ασφαλείας
  • Θα καθαριστούν τα στέκια ναρκομανών και θα ενισχυθεί η θεραπεία και η επανένταξη («Να πω σε όλες τις οικογένειες, που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, ότι θα αγωνιστώ για τη θεραπεία και την επανένταξή τους»)
Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε μισθολογική αποκατάσταση των αστυνομικών και των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να περικοπούν άλλο τα ειδικά μισθολόγια και πως θα χρειαστούν ισοδύναμα μέτρα ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Για τη Δικαιοσύνη, τόνισε ότι στόχος είναι να επιταχυνθεί η απονομή της, καθώς η καθυστέρηση είναι που οδηγεί στην ανομία. Σημείωσε, ακόμη ότι χωρίς εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης δεν θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στο σημείο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για ανάγκη ενίσχυσης του αισθήματος δικαίου, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στο πολιτικό σύστημα.

Ειδικότερα, είπε ότι στόχος είναι να τελειώνουν οι εκκρεμείς υποθέσεις, να ενοποιηθούν δικαστήρια, να τριπλασιαστεί το παράβολο και να ενισχυθεί η εξωδικαστική διευθέτηση υποθέσεων.

Για την Παιδεία, σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξουν όλα, τονίζοντας ότι το σύστημα δεν είναι παιδαγωγικό και δεν καλλιεργεί την κριτική σκέψη, τη νόηση και τη γνώση.

Για την Υγεία, ανακοίνωσε ότι θα προωθηθούν μεγάλες αλλαγές, αναφέροντας τη λειτουργία δικτύου πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ηλεκτρονική κάρτα με πλήρες ιστορικό των ασφαλισμένων, συγχώνευση νοσοκομείων, αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ (αμοιβή γιατρών κατά πράξη και ενίσχυση φαρμακοποιών).

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε σεβασμό στην εκκλησία ως θεσμό και για το έργο της, παρατηρώντας ότι η Ορθοδοξία είναι τμήμα της ιστορικής παράδοσης της Ελλάδας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: