Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

«Ο Σαμαράς φοβάται το ντιμπέιτ» δήλωσε ο Βενιζέλος - Ναυάγιο στη Διακομματική Επιτροπή



«Ο Σαμαράς φοβάται το ντιμπέιτ» δήλωσε ο Βενιζέλος - Ναυάγιο στη Διακομματική Επιτροπή
Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε η διακομματική επιτροπή για το debate των πολιτικών αρχηγών. «Για φοβική συμπεριφορά που υπονομεύει τη δημοκρατία» κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Για «προσχηματική συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.


Επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη νέα αποτυχία συνεννόησης για το περιβόητο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «πρωτοφανή συμπεριφορά» της ΝΔ και του κ. Σαμαρά προσωπικά, σημειώνοντας πως για πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά της μεταπολίευσης ο κ. Σαμαρας με προσχηματα και υπεκφυγές εμφανίζεται να αποφεύγει το διαλογο, υπονομεύοντας μια δημοκρατική διαδικασία.

«Η συμπεριφορά του προέδρου της ΝΔ δεν είναι αλαζονική, όπως την είχε χαρακτηρίζει προ ημερών, αλλά φοβική και υπονομεύει τη δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

ΝΔ: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ ήταν να μην υπάρξει συμφωνία»

Για προσχηματική παρουσία του ΠΑΣΟΚ στη Διακομματική Επιτροπή έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία έθεσε το θέμα της διεξαγωγής debate στη Διακομματική Επιτροπή, ζητώντας να αναζητηθεί κοινή συμφωνία.

Έθεσε μία και μόνο προϋπόθεση: Διάλογος ουσίας και όχι παράλληλοι μονόλογοι. Όχι, δηλαδή, σε μια διαδικασία, που όσες φορές κι αν έγινε μέχρι σήμερα, όλοι – πολίτες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι – την κατήγγειλαν.

Δυστυχώς, οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων εμπόδισαν τη δημιουργία ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου, που θα επέτρεπε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος.

Η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη Διακομματική ήταν προσχηματική. Στόχος του ήταν να μην υπάρξει συμφωνία.

Ακόμη και την τελευταία στιγμή, εμείς θα συμβάλουμε προκειμένου να βρεθεί, στο πλαίσιο της Διακομματικής, λύση χωρίς αποκλεισμούς, αποδεκτή από όλους».

«Ναυάγιο» στη Διακομματική Επιτροπή

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης είπε ότι τα κόμματα δεν κατέληξαν σε συμφωνία και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει άλλη διακομματική για το θέμα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Μουρούτης, μετά το πέρας της διακομματικής σχολίασε πως το ΠΑΣΟΚ επέμεινε σε διάλογο ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων.

Από την άλλη μεριά, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, υποστήριξε πως το κόμμα του πρότεινε δύο ντιμπέιτ με Σαμαρά - Βενιζέλο και δύο ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: