Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

«Δεν φοβάμαι το ειδικό δικαστήριο!»

«Ποτέ δεν εννοούσα το "λεφτά υπάρχουν" ως εντολή για παροχές»

 
 
«Το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική σοβαρή επιλογή, αν θέλουμε να μην κινδυνεύσει η παρουσία της χώρας στο ευρώ και να μην πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες που έκαναν μέχρι τώρα οι Έλληνες πολίτες» τονίζει ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι την επόμενη των εκλογών η Ελλάδα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, «βασισμένη στην ευρύτερη δυνατή συμμαχία σταθερότητας και προόδου, που να μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια διάσωσης της χώρας».

Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνεται των αποφάσεων της κυβέρνησής του, σημειώνοντας: «Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι' αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον».

«Θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγγνώμη» σημειώνει, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και την αύξηση της ανεργίας.

«Πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη δεκαετιών. Δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό, είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, είτε κυβέρνησαν, είτε όχι τη χώρα. Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν» προσθέτει.

Σχετικά με το επίμαχο «λεφτά υπάρχουν», ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει: «Άκουσα τον κ. Σαμαρά πρόσφατα, να λέει ότι ''η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα που την κατάντησαν υπερχρεωμένη. Ποια είναι η περιουσία της χώρας μας: είναι ο φυσικός της πλούτος... και είναι -πάνω απ' όλα- το ταλέντο των ανθρώπων της...». Τον ευχαριστώ που επαναλαμβάνει όσα λέω εδώ και χρόνια. Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα ''λεφτά υπάρχουν''. Ποτέ δεν το εννόησα ως εντολή για παροχές».

Ερωτηθείς για τις φωνές που ακούγονται περί παραπομπής του σε ειδικό δικαστήριο, τονίζει ότι «πολλοί επιχείρησαν να τελειώσουν την οικογένειά του σε Ειδικά Δικαστήρια».

«Ο εκφοβισμός, οι απειλές, οι σκευωρίες προς τους Παπανδρέου από συμφέροντα ή ακραίες φωνές, είναι γνώριμο φαινόμενο. Αλλά όσο στημένες και να είναι οι κατηγορίες, η αλήθεια διαλύει τις σκευωρίες και αποκαλύπτει τους σκευωρούς. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία. Ούτε με απασχολεί λοιπόν, ούτε με φοβίζει το ενδεχόμενο. Δεν φοβάμαι την αλήθεια -άλλοι πρέπει να την φοβούνται» υπογράμμισε.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: