Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ

«Ο αγώνας εντός της ευρωζώνης για ανάπτυξη ενός σχεδίου άμεσων αλλαγών με διαφορετικό πολιτικό περιεχόμενο και τροποποιήσεις του συμφωνημένου πλαισίου, είναι μια πολιτική που προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά με στόχο τη δημοσιονομική προσαρμογή και την παραμονή της χώρας εντός του ευρώ, που αποκαθιστά την έννοια της δικαιοσύνης στον επιμερισμό των βαρών της κρίσης και στις ωφέλειες της προσδοκώμενης ανάταξης» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης κατά την παρουσίαση της πολιτικής πρότασης της ΔΗΜΑΡ.

Ο Φώτης Κουβέλης περιέγραψε τις 4 βασικές πτυχές της προγραμματικής πρότασης της Δημοκρατικής Αριστεράς:

Αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής λιτότητας, διαφορετικά μέτρα ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος, με αυξημένη συμμετοχή των κατεχόντων και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Αντιμετώπιση του κινδύνου παράλυσης της οικονομίας, αναπτυξιακή ώθηση απαλλαγμένη από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης του πληθυσμού, δημιουργία άμεσου δικτύου κοινωνικής προστασίας και ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους ώστε να γίνει δίκαιο, σύγχρονο και αποτελεσματικό. Λήψη μέτρων για την αναδιοργάνωση των τομέων υγείας , παιδείας, πολιτισμού, ασφάλειας αφενός ως δικαιωμάτων και αφετέρου ως συστατικών στοιχείων της διαδικασίας ανάταξης της ελληνικής κοινωνίας

Ανατροπή του πολιτικού συστήματος και των κατεστημένων, ριζική αναδιοργάνωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης।

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: