Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Χρ. Πρωτόππαπας για Γ. Ραγκούση: Υπάρχει κι ένα όριο στις εξυπνάδες…


politicsGR:

Πρωτόπαπας Χρήστος

Χρ. Πρωτόππαπας: Γιατί εγώ να συμφωνώ και ο Ραγκούσης, στο κεντρικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ επί χρόνια, να διαφωνεί; Υπάρχει κι ένα όριο στις εξυπνάδες…

«Εγώ που πλήρωνα την συνδρομή μου γιατί να συμφωνώ στην τροπολογία για τα κόμματα και να διαφωνεί ο κ. Ραγκούσης;» αναρωτιέται ο Χρ. Πρωτόπαπας στο Real FM.

»«Καταλήξαμε σε μια απόφαση, πρέπει αν συμφωνούμε να το κάνουμε όλοι μαζί. Δεν θα πειθαρχώ εγώ μια ζωή και κάποιος θα κάνει τον έξυπνο. Υπάρχουν και όρια». Ο Χρ. Πρωτόππαπας έχασε πια την υπομονή του με τα καμώματα του Γ. Ραγκούση. Και όχι μόνο αυτός.

Πώς σχολιάζει την δήλωση του Γ. Ραγκούση για ενδεχόμενη παραίτησή του σχετικά με την τροπολογία που αφορά τα δάνεια των κομμάτων;

«Τι σημαίνει “η παραίτησή μου στην διάθεση του πρωθυπουργού”; Τι λέμε τώρα; Σοβαροί άνθρωποι είμαστε, ποια παραίτηση λίγες μέρες πριν από τις εκλογές;..».

Πώς φτάσαμε σ΄ αυτή την τροπολογία;

«Πρόκειται για μια τροπολογία που φέρνει ο κ. Γιαννίτσης στην Βουλή και που το κόμμα μου με πολύ περίσκεψη αποφάσισε να στηρίξει. Μιλάμε για δυο χρεοκοπημένα κόμματα τα οποία ζητούν να μην κατασχεθούν οι δόσεις, μέχρι και την πρώτη του 2012. Αυτό είναι πράγματι κατάντια…

»Κι εγώ προσθέτω ότι πρέπει να γίνει και έρευνα για το αν τα δάνεια που έχουν συνάψει τα κόμματα είναι νόμιμα… Όμως, ή όλοι μαζί θα ψηφίσουμε την τροπολογία ή όλοι μαζί θα την καταψηφίσουμε».

Πώς κρίνει την παρέμβαση Ραγκούση, του ανθρώπου που συμμετείχε στο κεντρικό επιτελείο ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αλλά ο ίδιος μας λέει ότι «δεν ήταν ο ρόλος του να γνωρίζει τα οικονομικά του κόμματος»;..

«Πιστεύει κανείς ότι δεν ξέρει ο γραμματέας τα οικονομικά του κόμματος;.. Ας σοβαρευτούμε. Το θέμα είναι: Θα πληρώσουμε τους υπαλλήλους ή όχι; Αν ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται δεν καταλαβαίνω τι θα λέμε στον κόσμο αύριο;

»Μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι; Εγώ που πλήρωνα την συνδρομή μου γιατί να συμφωνώ και να διαφωνεί ο κ. Ραγκούσης; Καταλήξαμε σε μια απόφαση, δεν ξέρω κι αν κάναμε καλά, αλλά πρέπει, αν συμφωνούμε, να το κάνουμε όλοι μαζί. Δεν θα πειθαρχώ εγώ μια ζωή και κάποιος θα κάνει τον έξυπνο. Υπάρχουν και όρια»…

Για την επιστροφή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν το μνημόνιο ο Χρ. Πρωτόπαπας είπε:

«Να είμαστε καθαροί. Οι βουλευτές που επιστρέφουν στο ψηφοδέλτιο έχουν δεσμευτεί ότι αποδέχονται από εδώ και πέρα να στηρίξουν το πρόγραμμα που υπέγραψε η χώρα. Εφόσον δεσμεύτηκαν σε ό,τι τους ζήτησε ο πρόεδρος εγώ δεν νομιμοποιούμαι να πω όχι από την στιγμή που θα παλεύουμε το ίδιο πράγμα.

»Αλλά επίσης οφείλω να πω ότι η στάση της Βάσως Παπανδρέου που δεν γυρίζει επιμένοντας στις αρχές της, είναι έντιμη».

Ο Χρ. Πρωτόπαπας πιστεύει ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο σοβαρό πρόβλημα:

«Αν η χώρα θέλει να ελπίζει και να μην καταστραφεί πρέπει ν΄ ακολουθήσει μια συγκεκριμένη πορεία η οποία δεν γίνεται ν΄ ανακόπτεται από συνεχόμενες εκλογές. Αυτό συνιστά πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

»Θέλει ο κ. Σαμαράς αυτοδυναμία “για να μην έχει δεμένα χέρια”. Ε, λοιπόν όλοι πια θα έχουμε δεμένα χέρια. Πρέπει να βάλουμε την χώρα πάνω από τα κόμματα. Ας το καταλάβουμε αυτό».

Οι πολίτες είναι θυμωμένοι με το ΠΑΣΟΚ. Πώς το κρίνει αυτό ο Χρ. Πρωτόππαπας:

«Λογικά δεν είναι φιλικοί οι πολίτες με όσα τράβηξαν. Εμείς πρέπει να κάνουμε υπομονή, να είμαστε ειλικρινείς, να πούμε την αλήθεια με κουβέντες, να ξέρουν τι θα περιμένουν. Δεν μπορεί ο αρχηγός της ΝΔ, που διατείνεται ότι διεκδικεί την διακυβέρνηση της χώρας, να θέλει να την χρεοκοπήσει στο όνομα της αυτοδυναμίας κάνοντας απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις.

»Δεν πρέπει να αντιδράσουμε σ΄ αυτό; Διεκδικούμε να είμαστε πρώτο κόμμα, αλλά αυτοδυναμία ξέρουμε ότι δεν θα υπάρξει. Πρέπει να συνεργαστούμε. Και μεις λέμε ότι θα απλωθούμε και δεξιά και αριστερά. Πρέπει να φτάσει στον πολίτη το κεντρικό μήνυμα των εκλογών: αν η χώρα πάει μπροστά ή θα καταστραφεί. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να χαϊδεύουμε αυτιά και κυριαρχεί ο λαϊκισμός».

Αν σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν έχουμε αυτοδυναμία, αλλά ούτε τα ποσοστά ευνοούν κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τι θα προκύψει την επομένη των εκλογών;

«Θα πρέπει να υπάρξει προγραμματική συμφωνία. Εκτιμώ ότι αν οι δυνάμεις που θέλουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας δεν πιάσουν το ποσοστό πάνω από 50%, η χώρα θα έχει πρόβλημα. Δεν ξέρω που θα οδηγηθούμε.

»Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, την διαμαρτυρία। Δεν μπορώ να κοιτάξω τον άνεργο στα μάτια. Αλλά, η δύσκολη πορεία επανόρθωσης, πρέπει να συνεχιστεί για να φύγουμε κάποτε από το αδιέξοδο».

http://papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια: