Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ταξιδάκια με ελικόπτερο, ακόμη και στη Μύκονο, έκανε ο Καμμένος...



...χρεώνοντας το Ελληνικό δημόσιο με τεράστια ποσά...
Τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης μετακινούνται με τα υπουργικά αυτοκίνητα ή, για μακρινές αποστάσεις, με αεροπλάνο. Οχι όμως ο Πάνος Καμμένος! Ο ίδιος προφανώς θεωρούσε ότι ... δεν είναι ένας απλός υφυπουργός, αλλά ένας πολιτικός παράγοντας που έπρεπε να μετακινείται με ελικόπτερο και να χρεώνει τεράστια ποσά το ελληνικό Δημόσιο για τα ταξίδια του αυτά. Ετσι στο διάστημα (2007-2009) που διατέλεσε υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χρησιμοποιούσε αφειδώς ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας για να πηγαίνει όχι μόνο στα απομακρυσμένα νησιά, αλλά και στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, στη Σύρο και φυσικά την Ικαρία, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία. Οπως φαίνεται από τα τιμολόγια που φέρνει σήμερα στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι πτήσεις με την... Καμμένος Τours έβαλαν μέσα τον προϋπολογισμό του κράτους κατά 248.757 ευρώ, καθότι -ως γνωστόν- το ελικόπτερο δεν καίει... αμόλυβδη.

Φυσικά, δεν είναι διόλου παράλογο ένας υφυπουργός με αρμοδιότητα τη νησιωτική πολιτική να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ορισμένες φορές ένα ελικόπτερο για να μεταβεί σε κάποιο νησί της άγονης γραμμής. Είναι όμως απόλυτα παράλογο να το κάνει αυτό τακτικά, να χρεώνει με σχεδόν 250.000 ευρώ τα δημόσια ταμεία μόνο γι' αυτό τον λόγο και μάλιστα για μετακινήσεις σε νησιά όπως η Μύκονος. Ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα, από το πόστο αρχηγού κόμματος πλέον, ευαγγελίζεται μια άλλη Ελλάδα, την τελευταία φορά που είχε εξουσία στα χέρια του την «αξιοποίησε» για να κάνει βόλτες στα νησιά του Αιγαίου με ελικόπτερα, στην υγεία φυσικά των κορόιδων (βλ. Ελληνα φορολογούμενου).

Για παράδειγμα, στις 6 Αυγούστου του 2008 το υπουργείο πλήρωσε 12.768 ευρώ ώστε ο κ. Καμμένος να πάει στον Πόρο, στη Μύκονο και τη Σάμο. Τον Δεκαπενταύγουστο του ίδιου έτους, σε μία πρωτοφανή επίδειξη εργασιομανίας, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας πήρε πάλι το ελικόπτερο (κόστος 13.542 ευρώ) για να πάει στη Μυτιλήνη, στην Ικαρία και τη Μύκονο.

Εδώ δεν είναι... Καναδάς

Μόλις πριν από λίγους μήνες, στον Καναδά, είχε ξεσπάσει σάλος όταν ο υπουργός Αμυνας χρησιμοποίησε ελικόπτερο που του διέθεσε η κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει μια πτήση διάρκειας δέκα λεπτών. Στην Ελλάδα, ο κ. Καμμένος, όχι μόνο δεν αναμένεται να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που κατασπαταλούσε με αυτό τον τρόπο το υστέρημά του, αλλά θα αξιώσει με τον ίδιο ζήλο την ψήφο του, προκειμένου να τον «σώσει». πηγη: "Δημοκρατια" parapolitika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: