Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Βουλευτές της ΝΔ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ, ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟ



Βουλευτές της ΝΔ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
Στα όρια νευρικής κρίσης κινύνται οι δύο εναπομείναντες διαγραφέντες από την ΝΔ βουλευτές, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Γιώργος Βλάχος, καθώς βλέπουν τις μέρες να περνούν χωρίς να να υπάρχει εξέλιξη από την πλευρά της Συγγρού αναφορικά με το ενδεχόμενο της επανένταξής τους στις κοινοβουλευτικές τάξεις του κόμματος.

Μετά τις παλινωδίες των προηγούμενων εβδομάδων με τις αποσπασματικές επιστροφές, κατά ομάδες, όσων ήταν μεταξύ των 21 που είχαν διαφοροποιηθεί καταψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση, είχε διαφανεί ότι με την οδό της γραπτής επιστολής ή δήλωσης, θα άνοιγε ο δρόμος για την επιστροφή και των υπολοίπων. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η εν γένει κοινοβουλευτική του στάση θα συμβάδιζε με την την κομματική γραμμή.

Το πρόβλημα που φαινόταν να δημιουργείται με τους τρεις από τους διαγραφέντες –τους κ.κ. Γιουλέκα, Βόζεμπεργκ και Βλάχο- λόγω των έντονων αντιδράσεων από κομματικούς συνυποψηφίους τους στις ίδιες περιφέρειες που είχαν υπερψηφίσει το Μνημόνιο ΙΙ, έδειξε να παρακάμπτεται μετά την επιστολή Γκιουλέκα που τον έθεσε και πάλι εντός της «γαλάζιας» Κ.Ο.

Ακολούθησε η προφορική δήλωση της κ. Βόζεμπεργκ ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα, σχετική επιστολή απέστειλε προς τον κ. Σαμαρά και ο Γ. Βλάχος, με την οποία έθεσε εαυτόν στη συνολική προσπάθεια συστράτευσης των κεντροδεξιών δυνάμεων, την οποία κύρηξε προ ολίγων εβδομάδων ο κ. Σαμαράς.

Ωστόσο, τόσο γα την κ. Βόζεμπεργκ όσο και για τον κ.Βλάχο, από την Συγγρού ακόμη τηρείται σιγή ιχθύος. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε, ακόμη και ο Γραμματέας της Κ.Ο. Κ. Τασούλας- είτε λόγω κεντρικής εντολής, είτε λόγω του ότι έχει το τελευταίο διάστημα έχει απομονωθεί από την κορυφή της κομματικής πυραμίδας, λόγω της εικόνας που εμφανίζει η Κ.Ο. της ΝΔ- να δηλώνει πλήρη άγνοια για το τι συμβαίνει.

Καθίσταται σαφές ότι η περίπτωση της κ. Βόζεμπεργκ συγκεντρώνει πολλές ιδιομορφίες, λόγω των ανθυποψηφίων της στην Α’ Αθήνας –μεταξύ αυτών και οι νεοεισελθόντες και πολλά υποσχόμενοι Ν. Μηταράκης, Όλγα Κεφαλογιάννη και Αν. Ψυχάρης- από τους οποίους φαίνεται ότι ασκείται αυξημένη πίεση να περιοριστούν τα γνωστα ονόματα στην περιφέρεια.

Αυτό το δεδομένο δείχνει να συμπαρασύρει και την περίπτωση Βλάχου, ο οποίος τοποθέτησε εαυτόν σε δύσκολη θέση λόγω και την αντιφατικής στάσης που τήρησε μέχρι σήμερα –κυρίως των έντονων αρχικών ενδοιασμών που εξέφρασε αναφορικά με την γραπτή δήλωση μεταμέλειας που ζητείτο από το κόμμα.

Ζήτημα ονομάτων άλλωστε στην περιφέρεια Αττικής δεν αντιμετωπίζεται κατά τον ίδιο τρόπο όπως στην Α’ Αθήνας καθώς η ΝΔ έχει ήδη τρεις έδρες- Βλάχος, Μούρας, Καντερές- και διεκδικείται τουλάχιστον ακόμα μία. Με την προσθήκη των κ.κ. Βορίδη και Δούκα, μένουν τουλάχιστον δύο διαθέσιμες με το κυρίαρχο σενάριο να θέλει τους κ.κ. Μπούρα και Καντερέ να μάχονται για την τέταρτη έδρα.

Στην Συγγρού πάντως αναζητούν διέξοδο από το πρόβλημα πυ έχει δημιουργηθεί, αναλογιζόμενοι και το ενδεχόμενο οι δύο διαγραφέντες βουλευτές που παραμένουν εκτός Κ.Ο. να αναζητήσουν αλλού πολιτική στέγη με πιθανότερο το ενδεχόμενο του κόμματος του Π. Καμμένου. Οι διαρροές προς τον κ. Καμμένο ήδη καταγράφονται πολύ έντονες και είναι προφανές ότι στην ΝΔ επιθυμούν να αποφύγουν την πιθανότητα ο κ. Καμμένος να αναπτύξει επιπλέον δυναμική με την προσθήκη της κ. Βόζεμπεργκ και –ιδίως- του κ. Βλάχου.


Πάνος Ρασσιάς
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: