Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Τα είπαν Κατσέλη-Κορκίδης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση ανάμεσα στο προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Βασίλη Κορκίδη και την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.


Ο κ. Κορκίδης παρουσίασε τις θέσεις της ΕΣΕΕ σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και συζήτησε με την κ. Κατσέλη τις προτάσεις του κόμματός της. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κατσέλη, υποστήριξε ότι θα πρέπει να μπει ανάχωμα σε αυτό το μίγμα πολιτικής που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία την Ελλάδα.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εμπόριο και πιο συγκεκριμένα: την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και τη χρηματοδοτική απροθυμία των τραπεζών, την ποινικοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με την επιβολή δρακόντειων ποινών στους οφειλέτες προς το Δημόσιο, το παρεμπόριο, την κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας και τη βιωσιμότητα των Μμε επιχειρήσεων. Η Πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη ένταξης του εμπορίου στον αναπτυξιακό νόμο καθώς και στην λήψη μέτρων για τον περιορισμό του παραεμπορίου.

Η κ। Κατσέλη προέβλεψε ότι οι επόμενοι 6 μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι για τη χώρα και ότι διαγράφεται ορατός ο κίνδυνος να μπούμε σε πολιτική αστάθεια με περαιτέρω αύξηση της ύφεσης, η οποία μπορεί να φτάσει το 6-7%. Επεσήμανε την αναποτελεσματικότητα της μείωσης των συντάξεων και του περιορισμού της αγοραστικής δύναμης, όπως επίσης της απομείωσης των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών.

.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: