Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Θέλεις προστασία της ΕΛ.ΑΣ.; Πρέπει να πληρώσεις!

Θέλεις προστασία της ΕΛ.ΑΣ.; Πρέπει να πληρώσεις!
Σειρά υπηρεσιών οι οποίες παρέχονταν από την ΕΛ.ΑΣ. μέχρι σήμερα δωρεάν πρόκειται να κοστολογούνται. Κατόπιν κοινής Υπουργικής Απόφασης του Μανώλη Όθωνα και του Φίλιππου Σαχινίδη, ιδιώτες οι οποίοι έχουν την οικονομική δυνατότητα θα μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας με οικονομικά ανταλλάγματα.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας θα μπορούν - με το ίδιο σκεπτικό που ισχύει για τις υπηρεσίες του Σώματος Λιμενικού - να μεταφέρουν με ασφάλεια αγαθά υψηλής αξίας. Μέχρι και σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. παρείχε αυτή τη δυνατότητα στον ιδιωτή δωρεάν. Ωστόσο μετά την ψήφιση του νέου νόμου ο ιδιώτης για αυτή την εξυπηρέτηση θα πρέπει να καταβάλλει το αντίστοιχο αντίτιμο. Οδηγία η οποία ισχύει ως νόμος του κράτους και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παραδείγματος χάριν η απόφαση αφορά σε περιπτώσεις όπως σε εκείνη που ένας ιδιώτης θα πρέπει να μεταφέρει από κάποιο μουσείο πίνακες αξίας πολλών εκατομμυρίων σε ένα άλλο με ασφάλεια. Η διαφορά έγκειται στο ότι θα πρέπει πλέον να πληρώνει.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κάθε αστυνομικός θα κοστολογείται στα 30 ευρώ την ώρα ενώ θα πρέπει να καταβάλλονται 20 επιπλέον σε περίπτωση που επιλεγεί αστυνομικός μοτοσυκλετιστής ή αστυνομικός με εκπαιδευμένο σκύλο. Ένα περιπολικό θα κοστίζει θα κοστίζει από 40 έως 50 ευρώ την ώρα ενώ ένας ιδιώτης σε περίπτωση που θα ήθελε να χρησιμοποιήσει κάποιο ελικόπτερο τότε θα πρέπει να καταβάλλει 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Πρώτο Θέμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίζεται ιδιαιτέρως ενοχλημένος με την κοινή υπουργική αυτή απόφαση παρά το γεγονός ότι έχει περάσει ως νόμος από τη Βουλή και ψηφίστηκε από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: