Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Στρασβούργο Σβόμποντα: «Η τρόικα σκοτώνει την υγιή οικονομία»

 Σφοδρή επίθεση εναντίον της τρόικα εξαπέλυσε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Χάνες Σβόμποντα, επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, κάνοντας λόγο για «τρόικα οικονομικής συρρίκνωσης και ανεργίας». 

Σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο ο κ. Σβόμποντα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η «τρόικα της οικονομικής συρρίκνωσης και της ανεργίας, σκοτώνει το υγιές κομμάτι της οικονομίας, αντί να θεραπεύει το ασθενές κομμάτι της».

Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής δήλωσε επίσης ότι «το ελάχιστο που θα χρειαζόταν θα ήταν να επεκτείνουμε τη σύνθεση της τρόικα, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτήν και ένας εκπρόσωπος του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας». 

Όπως εξήγησε, «συστάσεις όπως η πρόσφατη συμβουλή για επαναφορά της εργάσιμης εβδομάδας έξι ημερών στην Ελλάδα προσκρούουν στα συμφέροντα όλων των πολιτών και κυρίως των εργαζομένων», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν αναφέρεται μόνο στην τρόϊκα που επιθεωρεί σήμερα την πρόοδο στην υλοποίηση των περικοπών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αλλά και σε αντίστοιχα σχήματα, τα οποία δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν και σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Πηγή: Deutsche Welle 

Δεν υπάρχουν σχόλια: