Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Στη Βουλή «Επίθεση» Παυλόπουλου σε Κασιδιάρη με χειροκρότημα από ΣΥΡΙΖΑ!

Σε σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή και αυστηρή κριτική στον Ηλία Κασιδιάρη προχώρησε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος στη Βουλή, με αποτέλεσμα να εισπράξει θερμό χειροκρότημα συμπαράστασης από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Είναι χυδαιότητα να λένε κάποιοι στον ελληνικό λαό ότι αυτό που δεν μπορεί το κράτος να κάνει, το κάνουμε εμείς. Το χυδαιότερο όλων είναι ότι βρίσκονται εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, που λένε ότι επειδή το διοικητικό όργανο του κράτους δεν μπορεί να ασκήσει την αρμοδιότητά του, θα το κάνουμε εμείς. Αυτή είναι μεθοδολογία και ιδεολογία των ταγμάτων εφόδων του Έρνεστ Ρεμ». 

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι «αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Σε λίγο καιρό θα μας πουν ότι επειδή το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει, αν βλέπουν κάποιο μελαμψό θα ζητάνε ταυτότητα, θα μπαίνουν τα σπίτια μας να δουν αν τηρείται ο νόμος. Οι περισσότεροι ευτυχώς δεν ζήσαμε την εμπειρία της Βαϊμάρης».

Και συμπλήρωσε ότι «αυτή ήταν η ιδεολογία και η μεθοδολογία των ταγμάτων εφόδων. Δια της σιωπής μας διαπράττουμε το έγκλημα της ανοχής», με αποτέλεσμα να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και των υπολοίπων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Νωρίτερα, ο κ. Κασιδιάρης και με αφορμή τη βεντέτα που έχει ανοίξει μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Χρυσής Αυγής, κάλεσε την κυβέρνηση «να πάμε στα δικαστήρια».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΧΑ σημείωσε ότι «εάν νομίζετε ότι παρανομούμε, να πάμε στα δικαστήρια. Δεν θέλουμε τη βουλευτική ασυλία. Αν πάμε στη Δικαιοσύνη θα γελάνε και οι πέτρες. Θα γίνουν δίκες, όπως αυτές που βλέπαμε σε παλιές ελληνικές ταινίες με τον Κωνσταντάρα. Αντιποίηση αρχής είναι να παριστάνεις τον αστυνομικό, να ντύνεσαι αστυνομικός και να κάνεις ελέγχους. Δεν απαγορεύει κανείς νόμος στον πολίτη να ζητά χαρτιά από τον έμπορο για τα προϊόντα που διαθέτει».

Επιπροσθέτως, ο βουλευτής τόνισε ότι είναι «απαράδεκτο να υπάρχουν ΜΑΤ έξω από τα γραφεία πολιτικού κόμματος. Είναι επίορκοι αυτοί οι ένστολοι» και επισήμανε ότι «το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η Χρυσή Αυγή. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία και δεύτερο πρόβλημα είναι η ανομία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: