Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ «ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΟΝ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΟΣ»


Αμετανόητος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη γερμανική ZEIT


Αμετανόητος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη γερμανική ZEIT
«Ήμασταν τον λάθος χρόνο στο λάθος μέρος» τιτλοφορείται η συνέντευξη του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στον ιστότοπο  της γερμανικής εφημερίδας ZEIT.Μάλιστα, ο υπότιτλος της εν λόγω συνέντευξης είναι ο εξής χαρακτηριστικός: «Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ως Έλληνας υπουργός Οικονομικών δημοσίευσε το αληθινό δημόσιο έλλειμμα της χώρας του και έτσι προκάλεσε την κρίση. Θα το ξανάκανε;».

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι  δεν μετανιώνει για τις αποφάσεις που πήρε ως μέλος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ σημειώνει πως τα αριθμητικά και στατιστικά δεδομένα  που παρουσιάζονταν πριν από το 2009, εμφάνιζαν αποκλίσεις από εκείνα που όντως υφίσταντο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακαλεί στη μνήμη του και μοιράζεται με το κοινό τη συνάντηση με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος στις 4 Οκτωβρίου του 2009, στο πλαίσιο της οποίας τα στοιχεία που του παραδόθηκαν σχετικά με το έλλειμμα πρώτου 10μήνου του έτους παρουσίαζαν το ύψος του περίπου στο 10%, την ώρα που υπήρχε αυξητική τάση που έφθανε στο 1% σε μηνιαία βάση. 

Ερωτώμενος για το τι πιστεύει για τους πολλούς συμπατριώτες του που δεν επιδοκιμάζουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της οποίας ήταν βασικό στέλεχος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρατηρεί πως «όταν πρόκειται για την αποκατάσταση του σπιτιού, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχουμε κάνει τη δουλειά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: