Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Και πεζοδρόμηση της Νίκης Πέντε χιλιόμετρα παραλίας στους Θεσσαλονικείς την 1η Δεκεμβρίου


Πέντε χιλιόμετρα παραλίας στους Θεσσαλονικείς την 1η Δεκεμβρίου
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Θεσσαλονίκη
Να απολαύσουν τον περίπατό τους στην αναπλασμένη Νέα Παραλία θα μπορούν από την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου οι Θεσσαλονικείς.
Το έργο καλύπτει το τμήμα της παραλίας από το Βασιλικό Θέατρο μέχρι τους Ναυταθλητικούς Ομίλους και παραδίδεται όχι στο σύνολό του, καθώς θα παραδοθούν επτά πάρκα και υπολείπονται άλλα δύο.
Πάντως, τα επίσημα εγκαίνια της Νέας Παραλίας θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη, οπότε θα παραδοθεί επίσημα το έργο.
Δύο είναι οι πονοκέφαλοι για τη δημοτική αρχή αναφορικά με τη Νέα Παραλία και συγκεκριμένα, η συντήρησή της καθώς και η ενοικίαση των μικρών οικημάτων - κυλικείων σε ορισμένα πάρκα που ανήκουν στη Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ).
Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα. «Μας απασχολεί πως θα συντηρηθεί, όλο το έργο, εξετάζουμε διάφορους τρόπους» τόνισε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης,, σημειώνοντας πως έχει προγραμματιστεί η λειτουργία ενός ειδικούς γραφείου για τη συντήρηση τριών μεγάλων έργων στην πόλη, της Παραλίας, της αλάνας της Τούμπας και του δημαρχειακού μεγάρου.
Όπως είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος, «σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι πολίτες». Όπως είπε «ο πολίτης πρέπει να συμμετέχει και όχι μόνο να απολαμβάνει».
Παράλληλα, την ίδια ημέρα, 1 Δεκεμβρίου, θα γίνει για δεύτερη φορά η πεζοδρόμηση της παραλιακής λεωφόρου Νίκης - η πρώτη έγινε στις 3 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά.
Εξήντα τροχονόμοι θα κινητοποιηθούν και περίπου 15 πεζοί συνάδελφοί τους θα αποτρέπουν τις διπλοσταθμεύσεις οχημάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες στο κέντρο της πόλης. Από τις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η άρση των οχημάτων από την οδό Βενιζέλου μέχρι το Λευκό Πύργο, ούτως ώστε να μην υπάρχει κανένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: