Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Υπάλληλοι με πλαστά δικαιολογητικά στο δήμο Αθηναίων...


Πλαστά δικαιολογητικά σπουδών είτε κατά το διορισμό τους, είτε για την μετάταξή τους σε κλάδο που απαιτείται ...
ανώτερος τίτλος σπουδών κατέθεσαν δέκα υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων όπως προέκυψε από τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου γνησιότητας των τίτλων σπουδών όλων των εργαζομένων στο δήμο που διενεργείται κατόπιν εντολής του δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη, από ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Σημειώνεται ότι από το σύνολο των 4.500 μονίμων και αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων έχει, έως σήμερα, απευθυνθεί ερώτημα πιστοποίησης προς τους εκδότες των τίτλων σπουδών για περίπου 1.350 υπαλλήλους.
Οι δέκα υπάλληλοι που βρέθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά εμπίπτουν στα αποτελέσματα που έχουν επιστραφεί από περίπου 470 υπαλλήλους.
Όσοι έχουν προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά, κατά το διορισμό τους, θα γίνεται άμεση ανάκληση του διορισμού τους και καταλογισμός των αμοιβών που έλαβαν από την παράνομη πρόσληψή τους.
Εάν τα πιστοποιητικά αφορούσαν στην μετάταξή τους τότε λόγω του ισχύοντος νομικού πλαισίου, διενεργείται κατεπείγουσα ΕΔΕ και στη συνέχεια παραπέμπονται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για περαιτέρω ενέργειες.
Όπως αναφέρει ο δήμος Αθηναίων, καθημερινά αποστέλλονται προς έλεγχο, περίπου 100 τίτλοι σπουδών, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του έτους.

«Είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί αμέσως ο έλεγχος προκειμένου να μην βρίσκεται αδικαιολόγητα στο στόχαστρο η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων του δήμου. Είμαι πεπεισμένος ότι το φαινόμενο αυτό δεν αφορά μόνο τον δήμο» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση, όμοια με αυτή που ο δήμος Αθηναίων έχει επιδείξει, προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι εξαπάτησαν το δημόσιο και στιγμάτισαν το σώμα των δημοσίων υπαλλήλων...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: