Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σε σοβαρή κατάσταση 4 από τους τραυματίες στα Τέμπη



Ένας νεκρός και 14 τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά, ο απολογισμός από το χθεσινό δυστύχημα στα Τέμπη
Ένας νεκρός και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός του σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας στην κοιλάδα των Τεμπών στο ύψος των διοδιών. Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν τρία οχήματα ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ και μια νταλίκα με βουλγαρικές πινακίδες.
Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες που πρωτοαντίκρισαν την άμορφη μάζα του επιβατικού αυτοκινήτου έτρεξαν να απεγκλωβίσουν τους επιβαίνοντες. Έβγαλαν από το όχημα τον οδηγό και ένα ανήλικο παιδί. Μία γυναίκα και ένα ακόμη παιδί βρίσκονταν ήδη έξω από το ΙΧ. Στο σημείο κατέφθασαν και τα ασθενοφόρα. Το ένα μετά το άλλο γέμισε από τραυματίες, από το ΙΧ, τον οδηγό της νταλίκας και επιβάτες  του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.
Τα πρώτα ασθενοφόρα μετέφεραν τους βαριά τραυματίες. Τελικά στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας διακομίσθηκαν συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων ένας 45χρονος που κατέληξε, τέσσερις βαριά τραυματίες και δέκα με ελαφρά τραύματα. Στα δύο νοσοκομεία σήμανε συναγερμός. Οι βαριά τραυματίες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και οι υπόλοιποι στο Πανεπιστημιακό που εφημερεύει ετούτη τη δύσκολη νύχτα.
Σοβαρότερη μεταξύ όλων των τραυματιών είναι η κατάσταση 23χρονης από την Κυπαρισσία, η οποία υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, υπεβλήθη σε χειρουργείο και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο αν και δεν εφημέρευε χθες ωστόσο ενεργοποιήθηκε προκειμένου να συμβάλει στην περίθαλψη των τραυματιών.
Από τα 10 άτομα που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σοβαρότερη παρουσιάζεται η κατάσταση μιας 39χρονης, η οποία είναι πολυτραυματίας και νοσηλεύεται στη θωρακοχειρουργική κλινική καθώς και η περίπτωση 34χρονης, που παρακολουθείται για εσωτερική αιμορραγία.
Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο Βούλγαρος οδηγός της νταλίκας, η κατάσταση του οποίου είναι ελεγχόμενη, αλλά και η 6χρονη κόρη του οδηγού του ΙΧ που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, η οποία είναι υπό παρακολούθηση στην ορθοπεδική κλινική. Επίσης, νοσηλεύεται και η 17χρονη ετεροθαλής αδελφή της, όπως και η μητέρα της, που επέβαιναν στο μοιραίο ΙΧ.
Από χθες το βράδυ, τόσο παιδοψυχίατρος, λόγω της 6χρονης, όσο και ψυχολόγοι συνδράμουν στην όλη προσπάθεια.
Σύμφωνα με τις αναφορές, ο οδηγός του αυτοκινήτου επιχείρησε να προσπεράσει το λεωφορείο που κινούνταν με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την νταλίκα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Στη σφοδρή σύγκρουση ενεπλάκη και το λεωφορείο.
Η επιχείρηση των συνεργείων της Πυροσβεστικής στα Τέμπη ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνση των τριών οχημάτων για να δοθεί ο φονικός δρόμος ξανά στην κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: