Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τι αποφάσισαν στη κυβερνητική σύσκεψη για τις απολύσεις στο δημόσιο και τα αμυντικά σύστηματα

20131126-200013.jpg
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων.
Εξάλλου, όπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών, ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12,500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014.
Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.
Παράλληλα δόθηκε εντολή να προχωρήσει η συζήτηση για την κάλυψη του στόχου πρόσληψης άνω των 10.000 υπαλλήλων σε υγεία, ασφάλεια και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Στη μάχη για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων ενόψει της έλευσης της Τρόικα στις αρχές του ερχόμενου μήνα, περιλαμβάνεται εκτός από το στόχο των 15.000 απολύσεων μέχρι το 2014, και το θέμα των ΕΑΣ.
Το επικρατέστερο σενάριο είναι θα παραμείνει σε λειτουργία μόνο ένα εργοστάσιο που θα διατηρήσει τον εξαγωγικό του χαρακτήρα για μία συγκεκριμένη περίοδο. Το ίδιο σενάριο περιλαμβάνει 700 απολύσεις οι οποίες όπως έχει ξεκαθαρίσει η ελληνική πλευρά στη διαπραγμάτευση, θα συμπεριληφθούν στον τελικό αριθμό του στόχου των 4.000 απολύσεων για φέτος.
Ενα ακόμη φλέγον θέμα είναι αυτό των πλειστηριασμών, για το οποίο κυβερνητικοί βουλευτές έχουν θέσει ήδη τις κόκκινες γραμμές τους λέγοντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν πλήρη άρση και για την α’ κατοικία.
Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης του Συμβουλίου, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος αναμενόταν να έχουν νέο τετ α τετ για το κλείσιμο των τελευταίων εκκρεμοτήτων.
Πηγή: iefimerida .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: