Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Παπαδημούλης: Ανοικτό το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών το 2014

papadimoulis«Η πρόβλεψή μας είναι ότι μετά τις Ευρωεκλογές θα έρθει και το νέο Μνημόνιο, που έχει προαναγγείλει ο κ. Σόιμπλε, παρ’ ότι ο κ. Σαμαράς το διαψεύδει», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης και εξέφρασε την άποψη πως «το σενάριο των τριπλών εκλογών είναι ανοιχτό».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «είναι σε αποδρομή» και ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «τρέμουν» ότι στις ευρωεκλογές θα εισπράξουν ως άθροισμα πολύ χαμηλά ποσοστά.
Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση «θα πρέπει να ξεχάσει τις πονηρές ιδέες ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών», καθώς, όπως είπε, ο νόμος Ραγκούση ορίζει ότι οι ευρωεκλογές γίνονται την ίδια ημέρα με την εκλογή των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων στον πρώτο γύρο.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε -μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να λάβει νέα μέτρα, τα οποία έχει βαφτίσει «διαρθρωτικές παρεμβάσεις».
Αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε ότι οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κ. Μέρκελ θύμισαν δύο παλιές λαϊκές παροιμίες: «Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του» και «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι», ενώ για τα μέτρα τόνισε πως «η ουσία είναι ότι το φλέγον ζήτημα των νέων μέτρων, η κ. Μέρκελ το παρέπεμψε στην τρόικα, λέγοντας ότι η διαφορά είναι στο μισό, ένα ή 1,5 δισ. ευρώ και επίσης ότι ο προϋπολογισμός του 2014 έχει πρόβλημα, γιατί είναι στον αέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: