Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση του 29χρονου Αλέξανδρου...


Παραμένει διασωληνωμένος για τέταρτο 24ωρο...

Οι γιατροί εκτιμούν πως ο ασθενής έχει διανύσει το πιο επικίνδυνο τμήμα της μετεγχειρητικής διαδρομής, αποφεύγοντας...
λοιμώξεις ή άλλες επιπλοκές

Σταθερά βελτιούμενη χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της υγείας του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα, ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος για τέταρτο 24ωρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Η σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση του τραυματισμένου από τις σφαίρες των εκτελεστών που χτύπησαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Αττικής την περασμένη Παρασκευή, κρίνεται ως σημαντική θετική ένδειξη για την έκβαση της υγείας του.

Πλέον οι γιατροί εκτιμούν πως ο ασθενής έχει διανύσει το πιο επικίνδυνο τμήμα της μετεγχειρητικής διαδρομής, αποφεύγοντας λοιμώξεις ή άλλες επιπλοκές, γεγονός που τους επιτρέπει να αισιοδοξούν και να προγραμματίζουν τις επόμενες ιατρικές πράξεις.

Ο 29χρονος βρίσκεται ακόμη σε καταστολή και η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά, ωστόσο οι γιατροί εκτιμούν πως το θέμα της επαναφοράς, του «ξυπνήματος» του ασθενή από την καταστολή πρέπει να συνεκτιμηθεί και με τα σοβαρά τραύματα που φέρει στον πνεύμονα.

Οι θωρακοχειρουργοί από το «Σωτηρία» που τον παρακολουθούν συστήνουν στους εντατικολόγους να διατηρήσουν τον ασθενή σε καταστολή για λίγα 24ωρα ακόμη ώστε να κερδηθεί χρόνος για την καλύτερη αποθεραπεία των τραυμάτων στη θωρακική περιοχή. Ζητούμενο όλων βεβαίως είναι να αποσωληνωθεί ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος των λοιμώξεων μέσω του αναπνευστήρα...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: