Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Παπαδημούλης: «Κωλοτούμπα» Σαμαρά...





 «Χθες, στη συνέντευξή του στον κ. Πρετεντέρη, ο πρωθυπουργός ήταν πολύ νευρικός, και έβγαλε μια μεγάλη ανασφάλεια. Περιέγραφε ...
τι τραβάει ο ελληνικός λαός από την πολιτική των μνημονίων και την ίδια στιγμή επέμενε να υποστηρίζει αυτήν την πολιτική. Έκανε επίσης μια μεγάλη «κωλοτούμπα» στο θέμα της Τρόικα, επέμεινε δε και στη συκοφαντική και υβριστική γραμμή λάσπης εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε ο Παπαδημούλης (ΣΚΑΙ).
Και πρόσθεσε πως «πέρα από τη θεωρία των δύο άκρων, που την απορρίπτει πλέον η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και η μισή ΝΔ, αυτό που προσβάλλει περισσότερο είναι ότι, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, οι λέξεις «έθνος» και «πατρίδα» δεν υπάρχουν καν στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και τα λέει αυτά για μια παράταξη που έχει σύμβολό της τον Μανώλη Γλέζο που κατέβασε, ως κορυφαία ένδειξη πατριωτισμού, τη χιτλερική σβάστικα. Σε μια παράταξη, που παρ’ όλες τις παραλείψεις και τα λάθη της, στα δύσκολα έχει αποδείξει τον πατριωτισμό της».

Όπως είπε, «στο τέλος της συνέντευξης, όταν του επισήμανε ο δημοσιογράφος ότι εδώ υπάρχει θέμα αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου, δημοκρατίας και ανάπτυξης φαινομένων φασισμού, η απάντηση του κ.Σαμαρά ήταν: «υπόσχομαι δωρεάν wi-fi για όλους σε λίγους μήνες».

Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ ως άκρο, γιατί ο ίδιος είναι ακραίος και το περιβάλλον του, από το οποίο επηρεάζεται καθοριστικά, είναι γεμάτο ακροδεξιούς, και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς επειδή ωριμάζει, εξελίσσεται και εξειδικεύει διαρκώς το πρόγραμμά του και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αύριο να είναι κυβέρνηση, φαίνεται ότι δεν τον αφήνει να κοιμάται με ησυχία. Αν ο κ.Σαμαράς θέλει μια διαφορετική στάση από εμάς, ας εξηγήσει γιατί αρνήθηκε την πρότασή μας για σύσκεψη των αρχηγών, γιατί επί ενάμιση μήνα αρνείται να έρθει στη Βουλή να συζητήσουμε και για την οικονομία και για το πρόβλημα του φασισμού, γιατί δεν έχει έρθει ούτε μια φορά να απαντήσει στις δικές μας ερωτήσεις, γιατί σνομπάρει γενικά το διάλογο, τον έλεγχο και το Κοινοβούλιο εντέλει. Εμείς προτείνουμε εδώ και τώρα διάλογο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλα, και στη Βουλή και στα ΜΜΕ».

Ο πρωθυπουργός προκάλεσε τις εκλογές, «ρίχνοντας» την κυβέρνηση Παπαδήμου, για να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική που την αποτύπωσε στα τρία «Ζάππεια». Βγήκε με σημαία την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, υποσχέθηκε ότι θα συγκροτήσει μία και μόνο εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο και ότι δεν θα συνεργαστεί ποτέ με το ΠΑΣΟΚ», είπε ακόμα και συνέχισε:

«Αφού έγινε πρωθυπουργός, πήγε στο Βερολίνο, ζήτησε συγνώμη από την Μέρκελ λέγοντας «ουδείς αναμάρτητος», εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει την πιο σκληρή εκδοχή του Μνημονίου, ξέχασε την εξεταστική επιτροπή και «άδειασε» εντελώς το κόμμα του και τον εαυτό του, που έλεγε ένα χρόνο πριν, διά του κ. Μιχελάκη, ότι ο νόμος Βενιζέλου για τα υποβρύχια όχι μόνο διατηρεί αλλά χειροτερεύει τη σκανδαλώδη σύμβαση Τσοχατζόπουλου. Που είναι λοιπόν η αξιοπιστία; Που είναι η συνέπεια; Που είναι η μετριοπάθεια;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: