Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: "Σε αυτοδίκαιη αργία όσοι διοικητικοί των ΑΕΙ δεν απογράφηκαν"



Αξιολόγηση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προαναγγέλλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης
Από την επέκταση της αξιολόγησης σε μεγάλα, μεσαία και μικρά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, θα προκύψει ένα ποσοστό του αριθμού απολύσεων στο Δημόσιο, τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμού ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Όλοι οι υπουργοί γνωρίζουν ποια νομικά πρόσωπα ανήκουν στο υπουργείο τους και θα πρέπει να κινήσουν τη σχετική διαδικασία» είπε και πρόσθεσε, πως «η αξιολόγηση είχε περιοριστεί στον στενό πυρήνα του δημοσίου, αλλά τώρα θα πρέπει να επεκταθεί».
Εξήγησε πως οι μεγάλες ΔΕΚΟ, στις οποίες θα επεκταθεί η αξιολόγηση, είναι όλες όσες βρίσκονται κάτω από κρατικό έλεγχο και εξαιρούνται μόνο αυτές που είναι υπό ιδιωτικοποίηση. Σημείωσε ότι στην αξιολόγηση θα ενταχθούν και οι ΔΕΚΟ που έχουν συγχωνευθεί, όπως οι συγκοινωνιακοί φορείς, προκείμενου να εντοπιστεί πλεονάζον προσωπικό.
Ανέφερε πως έως το τέλος του χρόνου θα έχουν προσμετρηθεί 300-320 επίορκοι υπάλληλοι. Θα ζητήσει, όμως -είπε -από την τρόικα να προσμετρηθούν όσοι συμβασιούχοι απολυθούν από το Δημόσιο, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και πρόσθεσε ότι θα προσμετρηθούν οι απολύσεις από τις αμυντικές βιομηχανίες.
Ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας -το επόμενο διάστημα- θα θέσουν το θέμα της επανεξέτασης των συνδικαλιστικών αδειών, που ισχύει από το 1982. «Το κράτος υπήρξε αρκετά γενναιόδωρο», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σχετικά με τα πανεπιστήμια, είπε ότι όσοι δεν προχώρησαν στην απογραφή θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία, ενώ για όσους απογράφηκαν η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: