Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...


Για πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ζήτημα της κινητικότητας θα προσπαθήσει να πείσει την Παρασκευή τους εκπροσώπους...
των δανειστών μας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συνάντηση του υπουργού είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι και εκεί ο κ. Μητσοτάκης θα προτάξει στους επικεφαλείς της τρόικας στην Ελλάδα ότι μέσα σε τέσσερις μήνες έχει υλοποιήσει τη συμφωνία της κυβέρνησης, που αφορά την ένταξη στο πρόγραμμα κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.
Σημειώνεται ότι η αρχική δέσμευση της κυβέρνησης αφορούσε την ένταξη στην κινητικότητα 12.500 υπαλλήλων ως το τέλος Ιουνίου, αλλά όταν έφτασε εκείνη η προθεσμία ουδείς είχε ακόμα ενταχθεί.
Ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να πείσει ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δομών, δημιουργήθηκαν τα νέα σχέδια στελέχωσης των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων και προέκυψε το πλεονάζον προσωπικό που εντάχθηκε τελικά στην κινητικότητα.
Σε ό,τι αφορά τις 4.000 απολύσεις το 2013 (από τις συνολικά 15.000 έως το 2014 που έχει ζητήσει η τρόικα), ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει εκ νέου το ζήτημα της προσμέτρησης στο συνολικό αριθμό των απολυμένων της ΕΡΤ, έχουν εντοπισθεί οι 2.730 και ότι οι υπόλοιποι 1.270 θα προέλθουν από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: