Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη Κουτσούμπα στα μπλόκα...


Στο μπλόκο της Νίκαιας, ο κ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση στα ΜΜΕ: "Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο μπλόκο της Νίκαιας, για να...
εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την αμέριστη αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση του ΚΚΕ, στους αγωνιζόμενους αγρότες. Ο αγώνας είναι δίκαιος, πρέπει να συνεχιστεί. Υποστηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών, έτσι όπως τα κατέληξε η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων, θα πρέπει αυτά τα αιτήματα να γίνουν πράξη.

Θεωρούμε ότι εδώ μέσα σ' αυτούς τους αγώνες θα πρέπει να οικοδομείται η μεγάλη λαϊκή συμμαχία που έχει ανάγκη ο τόπος. Μια συμμαχία που δεν θα χωρίζει τους ανθρώπους, τους αγρότες, τους άλλους εργαζόμενους, ανάλογα με το τι δουλειά κάνουν ή σε ποιο κλάδο ανήκουν, ούτε με το ποιες ήταν οι πολιτικές τους πεποιθήσεις μέχρι χτες, αλλά θα πρέπει να τους ενώνει σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ενάντια σ' αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία, ενάντια στην ΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια ξεκλήριζε την αγροτιά ή έκανε τέτοιες προσπάθειες με τα μέτρα που έπαιρνε, αλλά για μια ακόμη φορά με την ΚΑΠ 2014 – 2020, θέλει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

Θα ήθελα επίσης να πω το εξής: Μοιάζει περισσότερο με κοροϊδία, με στάχτη στα μάτια του λαού, οι χτεσινές προτάσεις της κυβέρνησης για τα λογιστικά βιβλία, που δήθεν από 10.000 ευρώ εισόδημα θα πάει στις 15.000 για τους αγρότες, ώστε να μην τα κρατάνε όσοι έχουν μέχρι αυτό το ποσό. Υποστηρίζουμε και έχουν δίκιο οι Έλληνες αγρότες όταν ζητάνε 40.000 ευρώ να είναι το όριο, προσαυξημένο κατά 5000 για κάθε παιδί.

Όπως επίσης δεν θεωρούμε ότι έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα η πρόταση ότι δήθεν δεν θα κρατάνε λογιστικά βιβλία, αλλά μια μεγάλη μερίδα -η πλειοψηφία των αγροτών- θα πρέπει να δίνει συγκεντρωμένα τα παραστατικά μια φορά το χρόνο. Αυτό σημαίνει στην ουσία πάλι ύπαρξη λογιστικών βιβλίων, αποδείξεων, διότι θα αναγκάζονται να έχουν λογιστές, φοροτεχνικούς, θα πληρώνουν δηλαδή γι' αυτό.

Υποστηρίζουμε το αίτημα που λέει ότι πρέπει να καταργηθεί ο φόρος στην ελληνική αγροτιά που, απ' το πρώτο ευρώ που εισπράττει ο Έλληνας αγρότης, θα πρέπει επί τόπου να πληρώνει 13% φόρο. Θα πρέπει να καταργηθεί και εδώ θα πρέπει να υπάρξει όριο για οικογενειακό εισόδημα τουλάχιστον 20.000 ευρώ και προσαυξημένο κατά 5000 για κάθε παιδί.

Μέχρι εκεί πρέπει να είναι αφορολόγητο εντελώς. Ταυτόχρονα, αιτήματα όπως να μη γίνει καμιά κατάσχεση, να μην υπάρχει καμία δίωξη αγρότη που δεν έχει να πληρώσει, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σε κατοικία ή σε χωράφι, τουλάχιστον μέχρι του ποσού αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ. Να υπάρξει εδώ και τώρα κούρεμα δανείων 30%, για δάνεια που επίσης φτάνουν μέχρι τις 300.000 ευρώ. Θα πρέπει να υπάρξει αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως το κάνουν για τους εφοπλιστές για παράδειγμα, και για τους Έλληνες αγρότες.

Θα πρέπει να υπάρξουν κατώτερες εγγυημένες τιμές, που να εξασφαλίζουν και το κόστος παραγωγής, αλλά και να του δίνουν ένα εισόδημα, όχι αξιοπρεπές -σήμερα λέμε ένα εισόδημα επιβίωσης, γιατί δυστυχώς εκεί έχουμε φτάσει.

Κι απ' αυτή την άποψη καλούμε κι απ' αυτή τη συγκέντρωση σε συμπαράταξη και αλληλεγγύη όλους τους εργαζόμενους, εργατικά σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανέργων, γυναικών, νέων, επαγγελματοβιοτεχνών σ' αυτό τον αγώνα. Να είναι αλληλέγγυοι με τον αγώνα που δίνει η μικρή, η μεσαία, η φτωχή αγροτιά σήμερα στην πατρίδα μας για την επιβίωσή της"...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: