Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τραγικός επίλογος στο Φαρμακονήσι...


Εντοπίστηκε το βυθισμένο σκάφος με επτά νεκρούς...

Επτά νεκροί μετανάστες από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι βρέθηκαν μέσα στο βυθισμένο σκάφος σε βάθος 73 μέτρων, μετά από...
 συνδυασμένη επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού και το Λιμενικού Σώματος.

Ειδικότερα, χθες, Πέμπτη το Υ/Γ-Ω/Κ «ΣΤΡΑΒΩΝ» του Πολεμικού Ναυτικού, εντόπισε σε βάθος 73 μέτρων το ναυάγιο του βυθισμένου σκάφους. Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες και υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Ανακρίτριας, Κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, επιχείρησε διπλή κατάδυση στο σημείο με χρήση μειγμάτων αερίων και εντόπισε αρχικά μέσα στον χώρο ενδιαίτησης τις σορούς τεσσάρων αγνοουμένων: ενός άνδρα, μίας γυναίκας, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

«Μέσα στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν και άλλες τρεις σοροί, οι οποίες όμως λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν» επισημαίνει το Λιμενικό.

«Λόγω των προαναφερόμενων αιτιών και σε συνεργασία με την αρμόδια Ανακρίτρια το όλο εγχείρημα θα επανεκτιμηθεί, προκειμένου σταθμιστούν οι περαιτέρω ενέργειες ολοκλήρωσης της επιχείρησης».

Οι Λιμενικοί πιστεύουν ότι και οι άλλοι δύο αγνοούμενοι θα βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο ναυάγιο.

Με εντολή της Ανακρίτριας οι τέσσερις σοροί πρόκειται να μεταφερθούν με σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: