Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Περιέγραψε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της Κουμουνδούρου Λαφαζάνης: Έχουμε έλλειμμα σε ό,τι αφορά στην επόμενη ημέρα των εκλογών


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον Αλέξη Τσίπρα


Κινδυνεύουμε από μία επανάπαυση που δεν οδηγεί πουθενά, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης - «Δεν αποτελεί άνοιγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψουμε τα αποκαΐδια, τα τετριμμένα του ΠΑΣΟΚ», σχολίασε

Τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε παρέμβασή του σε εκδήλωση της ιστοσελίδας iskra.gr, στο χώρο Cine Κεραμεικός.

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως οι εκλογές δεν κερδίζονται με γκάλοπ και πρόσθεσε πως «για να κερδίσεις τις εκλογές πρέπει να ξέρεις τι θα κάνεις την επόμενη ημέρα». «Πρέπει να κερδίσουμε τις εκλογές σε συνειδήσεις μέσα στην κοινωνία», υπογράμμισε.

«Και εδώ έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, επαναλαμβάνοντας πως το έλλειμμα διαπιστώνεται τόσο στο κατά πόσο ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει την επόμενη ημέρα όσο και για το αν οι εκλογές θα κερδηθούν στις συνειδήσεις των πολιτών.

Ο κ. Λαφαζάνης προηγουμένως είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι στο μάτι του κυκλώνα, όχι γιατί έχει μία αρχαία ιστορία και παράδοση, αλλά γιατί οι συνθήκες και οι καταστάσεις το φέρανε.

Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης προέβλεψε πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας, πως τώρα αρχίζουν οι μεγάλοι πονοκέφαλοι και κάλεσε την Αριστερά  «να αποφύγουμε τη νέα Βάρκιζα, όμως για να αποφυγουμε τη νέα Βάρκιζα, πρέπει πρώτα να αποφύγουμε το Λίβανο και να αποφύγουμε την Γκαζέτα».

Συμπλήρωσε δε, πως η μάχη δεν κερδίζεται με αναδίπλωση, όταν είσαι γονυκλινής, όταν κάνεις εκπτώσεις και όταν συμβιβάζεσαι με αυτούς που θέλεις να νικήσεις. Βέβαια, πρόσθεσε πως αυτό δε σημαίνει να μην υπάρχει ευελιξία, αλλά το θέμα είναι να μην έχει εκ των προτέρων ναρκοθετηθεί το έδαφος ώστε ο μόνος δρόμος που θα απομένει να είναι η παράδοση.

Ο κ. Λαφαζάνης, σημείωσε, ακόμα, ότι χρειάζεται ένα κόμμα πολύ διαφορετικό από το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ για τη σύγκρουση το οποίο θα ζει μέσα στην κοινωνία. Είπε δε, πως δε χρειάζεται ένα κόμμα εφησυχασμένο που θα περιμένει να μοιραστούν τα λάφυρα που «δεν θα υπάρξουν βεβαίως».

«Θέλουμε ένα κόμμα που θα πρωτοστατήσει στη δημιουργία λαϊκών επιτροπών παντού», είπε και συμπλήρωσε: «Έχουμε εγκαταλείψει αυτό που είχαμε ξεκινήσει».

Υπογραμμισε, επίσης ότι «τώρα κινδυνεύουμε από έναν ιδιόμορφο ιδρυματισμό, μία επανάπαυση που δεν οδηγεί πουθενά».

Ο κ. Λαφαζάνης, επιπλέον, δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στα ανοίγματα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Παραδέχτηκε, βεβαίως, ότι χρειάζονται συμμαχίες, αλλά όχι παλαιού τύπου.

«Δεν αποτελεί άνοιγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψουμε τα αποκαΐδια, τα τετριμμένα του ΠΑΣΟΚ», είπε και τόνισε πως έτσι δεν διευρύνεται η επιρροή του κόμματος.

Εκτίμησε, μάλιστα, πως δεν μπορεί να προχωρήσει η Αριστερά που θέλει να έχει μέλλον με ανοίγματα στον αστικό χώρο. Σημείωσε, δε, πως υπάρχουν κύκλοι μέσα στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς που πιστεύουν ότι μπορεί να επιτευχθούν οι στόχοι δια της τεθλασμένης.

Επιπριπρόσθετα, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στο πώς πρέπει να λειτουργήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς. Προέβη, επίσης, στην παραδοχή πως το πιθανότερο είναι η κυβέρνηση να κριθεί μέσα σε εβδομάδες αν όχι και σε ημέρες

«Πρέπει να έχουμε σχέδιο το οποίο θέλει ταχύτητα και αποφασιστικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Αυτές είναι οι εξής:

-Ακύρωση των μνημονίων

-Να ξεκινήσουν διαδικασίες καταγγελίας της δανειακής σύμβασης

-Να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε κάθε περίπτωση

Είπε, ακόμη, ότι θα πρέπει να υπάρχει εναλλακτική επιλογή εκτός Ευρωζώνης και ότι αυτή η επιλογή θα πρέπει να προβάλλεται στον ελληνικό λαό σαν μία επιλογή που δεν ισοδυναμεί με καταστροφή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε, επίσης, ότι υπάρχουν δυνάμεις μέσα στο κόμμα που μπορούν να παίξουν πρωτοπόρο ρόλο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει μία πρωτοβουλία ανασύνθεσης της Αριστεριστεράς και ότι ο κόσμος περιμένει μία νέα ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα πάμε μπροστά και θα νικήσουμε», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης. 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: