Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Έλεγχοι σε όλες τις καταθέσεις άνω των 300.000 €...




Εντολή στο ΣΔΟΕ να ελέγξει όλες τις τραπεζικές καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ και τα εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ, έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, ζητήθηκε...
από τα στελέχη του ΣΔΟΕ να διασταυρώσουν τις καταθέσεις και τα εμβάσματα για την περίοδο 2000-2012. Στον έλεγχο εντάσσονται τραπεζικοί λογαριασμοί που έστω και σε ένα έτος, από το 2000 έως το 2012, περιείχαν καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ. Εφόσον προκύψει αναντιστοιχία με τα εισοδήματά τους, οι κάτοχοί τους θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους.
Στελέχη τραπεζών αναφέρουν ότι είναι σε θέση να στείλουν το σύνολο των στοιχείων. Μάλιστα, σημειώνουν ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για τη μορφή με την οποία θα σταλούν τα στοιχεία, προκειμένου να είναι αξιοποιήσιμα, δηλαδή να είναι συμβατά με το σύστημα taxis για να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις.
Επί της ουσίας, ο ελεγκτικός μηχανισμός θα ελέγχει εάν τα ποσά που βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων, έχουν δηλωθεί και στις φορολογικές δηλώσεις. Στην περίπτωση που το ποσό που έχει δηλωθεί στη φορολογική δήλωση υπολείπεται αυτών που έχουν κατατεθεί στις τράπεζες, θα καλείται ο φορολογούμενος να το δικαιολογήσει. Εφόσον δεν τα καταφέρει, θα φορολογείται με το συντελεστή που ίσχυε το έτος που εντοπίσθηκε η διαφορά. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης των εισοδημάτων που έχουν προκύψει από πωλήσεις ακινήτων (δεδομένου ότι τα περισσότερα συμβόλαια έχουν γίνει στην αντικειμενική αξία), καθώς και από κέρδη μετοχών, δεδομένου δεν ήταν υποχρεωμένοι να τα δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση...
crimenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: