Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Θέλουμε την Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης;..


«Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση σ' αυτήν εδώ την πόλη επιβεβαιώνει το μήνυμα νίκης που μας έρχεται από κάθε πόλη και κάθε γωνιά της Ελλάδας» ανέφερε στην ομιλία του στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Όπως...
τόνισε, ο ελληνικός λαός έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση, στις εκλογές, να πει «όχι» στην παλινόρθωση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Ο λαός μας δεν θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των δανειστών, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, να βάζουν ξανά τρικλοποδιές στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Να συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της διαπλοκής από την οποία σιτίζονται.

Όλο αυτό το σύστημα συμφερόντων που παίζει αυτές τις τελευταίες μέρες τα ρέστα του, την Κυριακή θα δεχτεί το τρίτο και τελειωτικό χτύπημα στη κάλπη.

«Τους αποσύρουμε οριστικά και ανασαίνουμε για τέσσερα χρόνια» τόνισε και ζήτησε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καλώντας τους πολίτες να εμπιστευτούν «την ελπίδα μας και την ψήφο μας στο ΣΥΡΙΖΑ». 

Ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλημμα των εκλογών, το οποίο -όπως είπε- είναι αν «θέλουμε την Ελλάδα τον πολλών ή την Ελλάδα των λίγων; Την Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και στην Λάρισα, ο κ Τσίπρας δήλωσε ότι δεν είναι μόνο συμβολική αλλά και ουσιαστική η συμμετοχή του. «Τονίζει την απόφαση μας να δώσουμε μάχες δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου. Να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε το εισόδημα του αγροτικού κόσμου, να μειώσουμε το κόστος και να διαμορφώσουμε συνολικότερα όλο εκείνο το θεσμικό πλαίσιο που θα βοηθήσει τους αγρότες να μείνουν στον τόπο τους» δήλωσε εμφατικά.

Ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Λάρισα θα αυξήσει την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή « που έχει παράδοση σε δημοκρατικούς αγώνες» όπως σχολίασε.

Για μία ακόμη φορά ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής έθεσε σε αντιδιαστολή το «νέο» που πρέπει να κερδίσει το «παλιό» και το «προοδευτικό» απέναντι στην «συντήρηση και την διαπλοκή».

Αναφερόμενος στο αγροτικό ζήτημα ο τέως πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αφήνει ανοιχτά πεδία διαπραγμάτευσης και με επιμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έμεινε ανοιχτή η διαπραγμάτευση για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου.

Ενώ όσον αφορά στην νέα συμφωνία σχολίασε ότι κύριο μέλημα είναι να αμβλυνθεί η φορολογική επιβάρυνση που προβλέπει η συμφωνία, με παρεμβάσεις για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και τη δίκαιη κατανομή των βαρών, παράλληλα, με την προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: