Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Να σπάσουμε το απόστημα που μας κρατά όμηρους...


Να σπάσουμε το απόστημα που μας κρατά όμηρους, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον οικονομικό τηλεοπτικό σταθμό SBC.

Ερωτηθείς για το...


ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, κατέστησε σαφές ότι θα εφαρμόσει τα όσα έχει εξαγγείλει δίχως εκπτώσεις, καθώς όπως εξήγησε, θα πρέπει να σπάσουμε όσα βαραίνουν το παρελθόν μας.

Σχετικά με την οικονομία, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος και μαγικές λύσεις, καθώς για να πάμε στην έξοδο από την κρίση, απαιτείται πείσμα, επιμονή και διεκδίκηση.

«Αν ο ελληνικός λαός αισθανθεί ότι ανασαίνει, αν κερδίσουμε τις μάχες για το χρέος, η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη» διαβεβαίωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι οι καταθέσεις των πολιτών είναι απολύτως εγγυημένες, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό για όσους έχουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, γιατί κάποιοι άλλοι, στις δύσκολες στιγμές, τα έβγαλαν στο εξωτερικό.

Στο ζήτημα των τραπεζών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία θεωρείται αναγκαία λόγω της αποτυχίας των δύο προηγούμενων, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015.

Το κλείσιμο της συμφωνίας εξασφαλίζει σταθερότητα και 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έσπευσε να διευκρίνισε, ερωτηθεί για τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα, επανέλαβε τη δέσμευση για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας και τη μέγιστη απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

Εξαίροντας τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακούφιση των μικρομεσαίων στρωμάτων, υπενθύμισε την κατάργηση της προσωποκράτησης για χρέη και τη θέσπιση των 100 δόσεων, οι οποίες έδωσαν ανάσα σε πάνω από 1 εκατ. επιχειρηματίες....

Δεν υπάρχουν σχόλια: