Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Βόμβες Δραγασάκη…


- Μέχρι το δημοψήφισμα δεν υπήρχε στο τραπέζι συμφωνία μακράς πνοής, αλλά μόνο η ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης που δεν είχε κάνει ο Σαμαράς.
- Ότι έκανε ο κ. Βαρουφάκης – με τον οποίο διαφωνούμε μ’ αυτά που λέει τώρα – την ευθύνη την είχαμε εμείς, ο πρωθυπουργός, εγώ ως αντιπρόεδρος και η κυβέρνηση.
- Στο πρώτο εξάμηνο σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είχαμε αύξηση του ΑΕΠ και μείωση της ανεργίας (αυτά που λέει ο Μειμαράκης και η ΝΔ είναι ψέματα δηλαδή).
- Έγινε πόλεμος στις Βρυξέλλες. Η ιστορία δεν έχει γραφτεί ακόμη…

Με αντίπαλο την Ντόρα Μπακογιάννη, στο ΣΚΑΙ, ο Γιάννης Δραγασάκης έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις, στα όσα ισχυρίζεται το κόμμα της κι ο προστατευόμενος της Μειμαράκης.

Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές και ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει, πως…
μέχρι το δημοψήφισμα δεν υπήρχε στο τραπέζι συμφωνία μακράς πνοής. Στις Βρυξέλλες γινόταν πόλεμος. 

Θελαν μόνο να ολοκληρώσουμε την 5η αξιολόγηση του προγράμματος, που δεν είχε ολοκληρώσει ο Σαμαράς.

Σας ευχαριστούμε που μας παραδώσατε ένα επαχθές χρέος 320 δις, είπε στην Μπακογιάννη που τον κοίταζε ειρωνικά, αλλά χωρίς αντιπαραθέτει στοιχεία και επιχειρήματα.

Για τα 320 δις, αντέδρασε λέγοντας «και σεις μας προσθέσατε στην πλάτη μας 90 δις». Η απάντηση του Δραγασάκη ήταν: Απ’ αυτά, τα 54 είναι για τόκους και χρεολύσια του ήδη υπάρχοντος χρέους και τα 35 για την επούλωση των προβλημάτων, που προκάλεσε το PSI. Ελπίζουμε να μην τα χρειαστούμε όλα.

Για τον Βαρουφάκη είπε, πως ότι έκανε ως υπουργός, το έκανε με σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. 

Εμείς είχαμε την ευθύνη, είπε, προσθέτοντας πως διαφωνεί μ’ αυτά που λέει μετά την απομάκρυνσή του.

«Σήμερα, κακώς παρουσιάζεται ως οπαδός της δραχμής, ποτέ δεν ήταν. Για δε τις ενέργειές του υπάρχουν έγγραφα και ντοκουμέντα που μπορούν να γίνουν γνωστά όταν κι αν χρειαστεί»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: