Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ν.Δ. στρώνει τον δρόμο του νεοναζισμού»...


Αλέξης Τσίπρας
Δριμεία κριτική προς τον πρόεδρο της Νέα Δημοκρατίας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον, με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του Mega, ότι «επανήλθε στη ρητορική των "δύο άκρων" συμψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή» και ότι «καταφεύγει σε επικίνδυνα παιχνίδια που ...
πλήττουν ευθέως τη δημοκρατία και στρώνουν τον δρόμο για τον νεοναζισμό».


Ο κ. Μεϊμαράκης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «αν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα και τα δύο κόμματα θα επανέλθουν στα κανονικά τους ποσοστά», παραλληλίζοντας την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι η Ν.Δ. «φέρει ακέραια την ευθύνη για την άνοδο του ναζισμού στη χώρα καθώς, με την καταστροφική πολιτική που άσκησε, άνοιξε τον δρόμο στους φασιστές της Χρυσής Αυγής, δρόμο ακίνδυνο για το σύστημα, αλλά άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία».

«Φαίνεται ότι εκτός από τα ψηφοδέλτια Σαμαρά, ο Β. Μεϊμαράκης υιοθετεί και το "πρόγραμμα" Σαμαρά», προστίθεται.

Θύτες και θύματα

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ., ενόψει και της μαύρης επετείου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα και στρώνουν το έδαφος για την ενίσχυση του φασισμού και του ρατσισμού, σχολιάζει επίσης η Κουμουνδούρου.

Και κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για την άνοδο του ναζισμού στη χώρα καθώς, με την καταστροφική πολιτική που άσκησε, άνοιξε τον δρόμο στους φασιστές της Χ.Α., «δρόμο ακίνδυνο για το σύστημα αλλά άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: