Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Δύναμη για να πάρει την τρίτη εντολή, θέλει η Φώφη...



Όσοι βρέθηκαν εκεί για να ακούσουν κατά σειρά τον Γιάννη Τούντα, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και ασφαλώς την Φώφη Γεννηματά ήταν πολύ λιγότεροι απ' όσους περίμενε ο Κ. Λαλιώτης που έχει το γενικό προεκλογικό πρόσταγμα. Και φυσικά η δικαιολογία ότι...
την ίδια ώρα έπαιζε μπάσκετ η Εθνική μας με την Ισπανία δεν πείθει. Πολλοί πάντως έλεγαν πως έπρεπε να γίνει νωρίτερα, ίσως στις 18:00, για να μην συμπέσει με το μπάσκετ, αλλά και για να αποφευχθούν οι συγκρίσεις με τη ΛΑΕ που την ίδια ώρα είχε συγκέντρωση στην Ομόνοια και η οποία, σημειωτέον, ήταν μεγαλύτερη από αυτής του ΠΑΣΟΚ.
Στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά απευθύνθηκε στο θυμικό των παρευρισκομένων, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, ξανά δυνατό» και καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν την Δημοκρατική Συμπαράταξη στην κάλπη, ώστε η τρίτη εντολή να μην πάει στον Νίκο Μιχαλολιάκο και την ΧΑ, αλλά στην Κεντροαριστερά. «Δώστε μας δύναμη από τη δύναμή σας, να είμαστε εμείς ο εγγυητής της σταθερότητας, να είμαστε εμείς ο καταλύτης της συνεργασίας», είπε. Επιχειρώντας μία αναδρομή στο έργο του ΠΑΣΟΚ κατά την Μεταπολίτευση, αναρωτήθηκε πού θα βρισκόταν σήμερα η Ελλάδα χωρίς αυτό. Τόνισε όμως ότι το κόμμα της δεν είναι απλά μία ανάμνηση. «Είμαστε εδώ για να στείλουμε σε όλη την Ελλάδα ηχηρά μηνύματα, τέρμα τα ψέματα, τέρμα ο λαϊκισμός. Έχει έρθει η ώρα για την κεντροαριστερά της λογικής, για την κεντροαριστερά της ευθύνης. Είμαστε η κρίσιμη, χρήσιμη, δημιουργική δύναμη, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη», υποστήριξε η κ.Γεννηματά, υποσχόμενη να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ την ελπίδα σε κάθε ελληνική οικογένεια, που την είδε να συντρίβεται στο τρίτο και σκληρότερο –όπως το χαρακτήρισε- μνημόνιο Τσίπρα. «Ο κ.Τσίπρας μπορεί; Όχι. Δαιμονοποίησε την πολιτική ζωή για να κερδίσει ψήφους», είπε, θυμίζοντας τι έταξε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τι έκανε ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, για να του απονείμει για άλλη μία φορά το …χρυσό βατόμουρο στην Οικονομία.
«Ο κ.Μεϊμαράκης μπορεί; Όχι. Με ευθύνη της παράταξής του φτάσαμε ως εδώ», συνέχισε, πιστή στον διμέτωπο αγώνα κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που έχει από μέρες ξεκινήσει η Χαριλάου Τρικούπη. Δεν παρέλειψε άλλωστε να αναφερθεί στα 18 δις ισοδύναμα και το άλλο μείγμα πολιτικής που υποσχόταν η παράταξη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αλλά και στην καταστροφική πενταετία που είχε προηγηθεί το 2004-2009 οδηγώντας την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης τώρα, δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα. Ο κ. Μεϊμαράκης παριστάνει τον λύκο που έγινε αρνάκι. Όμως εκφράζει την παλιά, γνωστή δεξιά, με τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες συνταγές. Το μεταρρυθμιστικό προσωπείο δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο που όλοι γνωρίζουμε. Δεν θέλουν και δεν μπορούν να αλλάξουν», είπε. «Ο κ. Τσίπρας από την άλλη παριστάνει ‘το καινούριο’. Όμως οι πολίτες τον γνώρισαν, τον δοκίμασαν, ξέρουν. Έζησαν τις ουρές στις τράπεζες. Τους αιώνιους φοιτητές να επιστρέφουν. Τα σχολεία χωρίς δασκάλους. Το χάος στα νησιά και την Αθήνα με τους μετανάστες», συνέχισε για να δώσει το σύνθημα πως αυτός δεν είναι το νέο. «Είναι το τέλος του παλιού», είπε, και όπως λέει και ο Αλέξης Τσίπρας … «ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με το παλιό». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι ενδιαφέρονται μόνο για το bonus των 50 εδρών και πως ο καυγάς τους, δεν έχει σχέση με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος. Μαζί σκίζαν τα μνημόνια στις πλατείες. Μαζί υπόσχονταν τα πάντα με τα Ζάππεια και τη Θεσσαλονίκη. Μαζί υπέγραφαν τα μνημόνια τους. Οδήγησαν τη χώρα δύο φορές το 2012 και δύο φορές το 2015 σε εκλογές κυνηγώντας την αυτοδυναμία», είπε, χαρακτηρίζοντας την τελευταία ως ‘αυταπάτη’. «Ας το πάρουν απόφαση. Κανείς μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της εξόδου της χώρας από την κρίση», είπε, αντιπαραβάλλοντας το σύνθημά της ότι «μόνο όλοι μαζί μπορούμε».

Η Φώφη Γεννηματά επέμεινε στην ανάγκη προγραμματικής συμφωνίας και εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και κατέθεσε τις θέσεις και προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να καταψηφίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ως πιο αδύναμοι τότε, να κάτσουν πιο εύκολα στο τραπέζι του διαλόγου και της συνεννόησης. «Δώστε την δύναμη στην Δημοκρατική Συμπαράταξη να πάρει την τρίτη εντολή. Να επιβάλλει τη συνεργασία για την χώρα», επανέλαβε, δίνοντας το στίγμα του ΠΑΣΟΚ με αναφορές στον ιδρυτή και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος τότε και καλώντας τους παλιούς ψηφοφόρους του, πίσω στο «σπίτι τους»....
 matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: