Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Κουμουνδούρου: Χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» στο «παρά ένα»...


Χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» στο «παρά ένα» βλέπουν στην Κουμουνδούρου
Με την υπόθεση Φλαμπουράρη, προσπαθούν να "σκεπάσουν" τις αποκαλύψεις Φαλτσιανί...
Για χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη», και μάλιστα στο «παρά ένα» της αμφίρροπης, ούτως ή άλλως, αναμέτρησης κάνουν λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Χρεώνουν δε, σε συγκεκριμένα πολιτικο-εκδοτικά κέντρα την προσπάθεια σπίλωσης των στελεχών του, χωρίς...
μάλιστα να υπάρχει πραγματικό περιεχόμενο κριτικής, υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου. 

Ο χρόνος εκδήλωσης της επίθεσης αυτής είναι φυσικά ο καλύτερος για τη μεγιστοποίηση της ζημιάς, καθώς είναι πιθανό κάποιοι ψηφοφόροι να πάνε στην κάλπη, έχοντας στο μυαλό υποθέσεις τύπου Φλαμπουράρη. Ενώ και η επιλογή του θέματος δεν είναι τυχαία, καθώς επιχειρείται, έτσι, να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους πολίτες (καταπολέμηση διαφθοράς), θέμα που καθορίζει συν τοις άλλοις την εκλογική συμπεριφορά πολλών ψηφοφόρων, όπως και τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων κοινής γνώμης έχουν διαχρονικά καταδείξει. 

Και το κυριότερο; Είναι ένα θέμα στο οποίο «πόνταρε» ο Αλέξης Τσίπρας και στο debate υπογραμμίζοντας τις τέσσερις δεκαετίες διακυβέρνησης της χώρας από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματούν να μιλούν για το «ηθικό πλεονέκτημα της Aριστεράς» και εκ των πραγμάτων στην Κουμουνδούρου έπαιξαν με το σύνθημα, «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» -και τώρα κάποιοι προσπαθούν τώρα να το «θολώσουν». 

Από το πρωί, εξάλλου, το πρόσωπο της εβδομάδας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, προχώρησε σε διαδοχικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις, στις οποίες εξήγησε –με επάρκεια και πειθώ, λένε στην Κουμουνδούρου- τα βήματα που έκανε ευθύς μόλις του ανακοινώθηκε ότι θα γίνει υπουργός. 

Αλλά όμως, η επιχείρηση σπίλωσης έρχεται να εκδηλωθεί και για ένα ακόμη λόγο, πιστεύουν στην Κουμουνδούρου: για να τραβήξει την προσοχή από τη «βόμβα» που υπάρχει στα θεμέλια του παλαιού πολιτικού συστήματος: τις αποκαλύψεις Φαλτσιανί για τη Λίστα Λαγκάρντ. Ήδη, ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης αυτής επανέρχεται σήμερα με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με την οποία αποδίδει τα εύσημα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στη μάχη που ξεκίνησε για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. 

Το πώς θα επηρεάσει ο «βρώμικος πόλεμος» (σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ) τους ψηφοφόρους, θα μας το πουν οι δημοσκόποι σε δύο ημέρες...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: