Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ψήφος εμπιστοσύνης με 160 «ναι»





Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής έλαβε η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεών της. Οι 160 βουλευτές της συμπολίτευσης ψήφισαν «ναι» και οι 140 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης ψήφισαν «όχι».

Η κυβέρνηση δεν χρωστάει σε κανέναν, εμείς λέμε πολύ απλά «πρώτα ο πολίτης», είπε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα, να αποκτήσει την αξιοπιστία και το κύρος της.

Αντιπρόεδρος κυβέρνησης

«Είμαστε πρόθυμοι για τη διερεύνηση των οικονομικών των κομμάτων, που ζήτησε ο κ. Καρατζαφέρης. Θα υπάρξει διαφάνεια απόλυτη. Το ποιος είχε μεγαλύτερη εύνοια θα φανεί, όπως φάνηκε από τις αφίσες ποιος είχε τα πιο πολλά λεφτά. Δεν ήταν το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου στις αφίσες», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος.

Για την τρέχουσα δικαστική έρευνα στις υποθέσεις, που παραμένουν εκκρεμείς, ο κ. Πάγκαλος δεσμεύτηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν προκύψουν, ενώ ακολούθως απάντησε στις βολές που δέχθηκε η κυβέρνηση από τη ΝΔ για τους χειρισμούς της στο λιμάνι του Πειραιά, την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

«Στο λιμάνι παραδώσατε μια πολύ κακή σύμβαση, που έχει σοβαρά ζητήματα, και που πρέπει να ξανασυζητήσουμε. Είναι δική σας η ευθύνη για την έλλειψη διαπραγμάτευσης, για την επικράτηση επιρροών και συμφερόντων, και σ' αυτήν την περίπτωση. Έχουν ξεκινήσει συζητήσεις, η απεργία ανεστάλη, βρισκόμαστε σε καλή στιγμή. Τι νόημα έχει η επίκληση του θέματος;», αναρωτήθηκε.

Για το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σχολίασε πως «το θέμα είναι ποιος δίνει τα λεφτά» και πως για τους εφοπλιστές που ευνοούνταν από ρυθμίσεις του ελληνικού κράτους, «πέρασε η εποχή. Ας κλάψουν και αυτοί οι εφοπλιστές, ας στεναχωρηθούν».

Σε ό,τι αφορά την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναρωτήθηκε: «Εσείς δεν καταργήσατε το υπουργείο Αιγαίου;». Στην επισήμανση δε, (από τα έδρανα της ΝΔ) πως το υπουργείο Αιγαίου συγχωνεύθηκε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως «κι εμείς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης το βάλαμε κάπου».

«Δεν ντρεπόσαστε να κάνετε καπηλεία της εθνικοφροσύνης, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση θα δώσει στην Μακεδονία και στη Θράκη δυνατότητες, που δεν υπήρχαν πριν, και κάνετε ότι δεν βλέπετε;», ανέφερε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Πάγκαλος.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: