Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Καστανίδης: Πιστή η κυβέρνηση στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης επισκέφθηκε το πρωί εθιμοτυπικά το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο Καστανίδης επισκέφθηκε τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο και στη συνέχεια είχε σύσκεψη με τους αντιπροέδρους του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Εξερχόμενος του γραφείου του προέδρου του ΣτΕ, ο Καστανίδης δήλωσε:

«Επισκέπτομαι με δική μου πρωτοβουλία την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας γιατί θέλω να υποδηλώσω, όχι μόνο στο συμβολικό επίπεδο αλλά και με πραγματικό περιεχόμενο, την πίστη της Κυβέρνησης στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ανεξαρτησία την οποία θα την προστατεύουμε με κάθε τρόπο και ζητούμε και από τους δικαστές να συμπεριφερθούν όπως ακριβώς το Σύνταγμα αναγνωρίζει ότι σέβονται μόνο το νόμο και τη συνείδηση.

Σήμερα στο ΣτΕ ο κύριος πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι με ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΣτΕ κατά την απονομή της Δικαιοσύνης. Θα μου είναι εξαιρετικά χρήσιμες οι ιδέες που θα μου δώσουν για χρονίζοντα θέματα, αλλά και νέα στο χώρο της Δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση οι ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, ασφαλώς και οι επί μέρους Ενώσεις των δικαστών και των εισαγγελέων, θα μου είναι σταθεροί και χρήσιμοι σύμβουλοι στην διαμόρφωση των λύσεων και την αναβάθμιση της Δικαιοσύνης».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: