Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Μ. Χρυσοχοϊδης: Εως τέλη Νοεμβρίου νέο σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής

«Ως εδώ με τους χούλιγκανς και τους βανδάλους, που καταστρέφουν την πόλη, περιουσίες και θέσεις εργασίας. Αλλά δεν θα ανεχθούμε από την άλλη και την παράνομη αστυνομική βία και αυθαιρεσία», δήλωσε καταηγορηματικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, γνωστοποιώντας ότι μέχρι τέλους Νοεμβρίου θα έχει ετοιμαστεί το νέο σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός, ιδρύονται ήδη, τόσο στην ΕΛΑΣ, όσο και στο Λιμενικό, υπηρεσίες για την αστυνομική αυθαιρεσία σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη. Είπε ακόμη ότι αλλάζει τόσο το καθεστώς διενέργειας των διοικητικών εξετάσεων όσο και το πειθαρχικό δίκαιο στα σώματα ασφαλείας.

«Θέλουμε μία Αστυνομία φιλική στον πολίτη, αλλά και αποτελεσματική», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης κοινοποιώντας ότι από τις αρχές του νέου χρόνου θα επανέλθει ο Αστυνομικός της Γειτονιάς, αλλά και οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αποφασισμένος για την αντιμετώπιση της βίας στις πόλεις, στέλνοντας μήνυμα σ΄εκείνους, που βιαιοπραγούν σε βάρος των πολιτών, ενώ υπογράμμισε ότι θα ενισχυθούν και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος. «Στο στόχαστρο θα μπει και η αστυνομική διαφθορά, ενώ πρέπει να επανεξεταστούν θέματα γραφειοκρατίας».

Προειδοποίησε ακόμη ότι θα κυριαρχήσει η αξιοκρατία, αφού το θέμα του κομματισμού είναι «καταστροφικό για τα σώματα ασφαλείας, ενώ η ολιγωρία και η έλλειψη αίσθησης ευθύνης δεν μπορεί να είναι αποδεκτή».

Γνωστοποίησε ακόμη την κατάργηση, εντός του 2010, της αγροφυλακής και την απορρόφηση των υπηρετούντων σε αυτή σε άλλες υπηρεσίες, ενώ θα ιδρυθεί και αρχηγείο Λιμενικού Σώματος.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα αδυνατεί να αντεπεξέλθει στο οικονομικό βάρος προστασίας των συνόρων από τους λαθρομετανάστες και θα τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για από κοινού αντιμετώπιση.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: