Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ...


Αντιμέτωπη με την έντονη δυσφορία της κινεζικής πλευράς για την καθυστέρηση στην υλοποίηση της συμφωνίας παραχώρησης του προβλήτα ΙΙ του Πειραιά, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των λιμενεργατών, βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση.
Χθες, ο Κινέζος πρέσβης Λιν Λινγκουάν, ύστερα από δικό του αίτημα, που δείχνει ότι οι Κινέζοι αρμόδιοι δεν μπορούν να παρακολουθούν επ' αόριστον ως παθητικοί θεατές τις εξελίξεις, συναντήθηκε...
με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χάρη Παμπούκη. Μια ακόμη εκδήλωση της δυσφορίας των Κινέζων συνιστά το ενδεχόμενο να ματαιωθεί η επίσκεψη του προέδρου της Cosco Γουέι Τζιαφού στην Αθήνα, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εντός του Νοεμβρίου.
Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη αποδοκίμασε εκ νέου χθες τους λιμενεργάτες, τονίζοντας ότι «οι ολίγοι, ειδικά όταν διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματά τους, δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των πολλών».
Ωστόσο, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν τίθεται θέμα πολιτικής επιστράτευσης των λιμενεργατών. Ετσι, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα από τις κινητοποιήσεις ευελπιστούν ότι τη λύση θα δώσει σήμερα η Δικαιοσύνη, κηρύσσοντας την απεργία παράνομη και καταχρηστική.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: