Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Διαμαντοπούλου με το προεδρείο του ΕΒΕΑ σχολιάστε και εσείς

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του Υπουργείου Παιδείας με τους παραγωγικούς φορείς, η υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, είχε συνάντηση την Τρίτη με το προεδρείο του ΕΒΕΑ, το οποίο εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις.

"Συμφωνήσαμε στην ανάγκη κοινής προσπάθειας για θέματα που αφορούν τόσο τη Δια Βίου Εκπαίδευση όσο και την κατάρτιση των επιχειρηματιών και των εργαζομένων" σημειώνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο και προσθέτει ότι επισημάνθηκε "η ανάγκη εθνικού συστήματος πιστοποίησης προσόντων των φορέων και των εκπαιδευτών".

"Ο χώρος της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της έρευνας, είναι προτεραιότητα και για την οικονομία στη χώρα μας" καταλήγει η ανακοίνωση.

Κ. Μίχαλος


''Μια σύγχρονη εκπαίδευση αποτελεί τη στρατηγική επιλογή που ενθαρρύνει τις καινοτομίες και την επιχειρηματικότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αυτονομία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και η πλήρης απαλλαγή τους από τον κομματικό εναγκαλισμό. Με τον τρόπο αυτό, θα είναι δυνατό να αντληθούν πόροι, πέραν της κρατικής ενίσχυσης και η βασική έρευνα θα χρηματοδοτείται από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Σε αυτό το σύστημα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και χρηματοδότηση θα συντονίζουν τις προσπάθειές τους για υψηλή ποιότητα γνώσης'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: