Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Σύσκεψη Σωκράτη Ξυνίδη με Γραμματείς Νομαρχιακών Επιτροπών

Στο νέο πλαίσιο διακυβέρνησης και στις σχέσεις του κόμματος μ’ αυτήν, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ, συνάντηση στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης με το νέο γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Σωκράτη Ξυνίδη και τους Γραμματείς και αναπληρωτές γραμματείς της Περιφερειακής Επιτροπής και των Νομαρχιακών Επιτροπών.
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια το κόμμα να μεταφέρει στην Κυβέρνηση τα προβλήματα των Περιφερειών ξεκίνησε μία πρωτοβουλία με συναντήσεις όλων των κομματικών στελεχών σε όλες τις Περιφέρειες της Χώρας.
Μιλώντας για την σύσκεψη αυτή, ο κ. Ξυνίδης τόνισε πως «μέσα στα πλαίσια του νέου ρόλου της οργάνωσης μας, μετά την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία επαφής με το περιφερειακό ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε να αφουγκραστούμε, να πάρουμε τις πρώτες εντυπώσεις και πάνω απ’ όλα να συζητήσουμε πως θα αναδιατάξουμε την οργάνωση μας, προκειμένου να καταφέρουμε να επιτελέσουμε τον πολύ σοβαρό ρόλο, να συνδράμουμε δηλαδή, στην μεγάλη εθνική προσπάθεια της αναδιάταξης της χώρας. Σ’ αυτόν τον αγώνα, όλο το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ, όλοι οι σύντροφοι μας, είναι δίπλα – δίπλα και έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα, ότι θα έχουμε την δική μας συμβολή στην μεγάλη αυτή προσπάθεια».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις σχέσεις κόμματος και κυβέρνησης, ο κ. Ξυνίδης απάντησε πως «υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, μεταξύ του κόμματος και της κυβέρνησης, δύο ξεχωριστοί ρόλοι. Ο δικός μας είναι να υποστηρίζουμε την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση, αλλά και από εκεί και πέρα συγχρόνως, είμαστε οι θεματοφύλακες, ότι η κυβέρνηση θα κινείται μέσα στο πλαίσιο των αρχών και των αξιών του ΠΑΣΟΚ και στο πλαίσιο αυτό που έχει συμφωνήσει το ΠΑΣΟΚ με το λαό προεκλογικά».

[αναδημοσίευση από thraki24.gr]
piazzadelpopolo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: