Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Την Αριστερά «δείχνει» ο Θ.Πάγκαλος για την απεργία των λιμενεργατών


Την Αριστερά «δείχνει» ο Θ.Πάγκαλος για την απεργία των λιμενεργατών

Έμμεσες πλην σαφείς ευθύνες αποδίδει στην Αριστερά ο Θόδωρος Πάγκαλος, με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα για τη συνεχιζόμενη απεργία των λιμενεργατών.

Μήνυμα απευθύνει και στους stageres, χαρακτηρίζοντάς τους θύματα που θυσιάζονται στο βωμό των μεγάλων αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο δημόσιο τομέα.

Ταυτόχρονα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΣΟΚ είναι η αντιμετώπιση της φαυλοκρατίας.

Ο κ. Πάγκαλος προειδοποιεί τους πλούσιους ότι "θα πληρώνουν περισσότερο, προς όφελος των φτωχότερων", ενώ εκτιμά για τα stage ότι "ήρθε η ιστορική στιγμή να τελειώσει η φαυλοκρατία, καθώς οι συμβάσεις που υπεγράφησαν μετά την προκήρυξη των εκλογών είναι ανυπόστατες και άκυρες.

"Ιστορία χωρίς θύματα δεν γράφεται", τόνισε ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις διαδικασίες διαδοχής στη Ν.Δ σημείωσε: "Δεν θέλω εύκολο αντίπαλο, αλλά ισχυρή, ενωμένη και σοβαρή αντιπολίτευση, που δεν θα διευκολύνει με αυτογκόλ το ΠΑΣΟΚ".

Τα κόμματα της Αριστεράς "δείχνει" ο κ. Πάγκαλος για να αιτιολογήσει τη στάση των απεργών λιμενεργατών, που επιμένουν να κρατούν κλειστό το λιμάνι του Πειραιά. "Η επαναδιαπραγμάτευση σε ορισμένα σημεία της σύμβασης ουδόλως αιτιολογεί το κλείσιμο του προβλήτα, που ματαιώνει το εξωτερικό εμπόριο της χώρας", σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε:. "Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, κυρίως όσοι τυχόν έχουν ανομολόγητους σκοπούς, όπως αυτοί που διαβάζω στον "Ριζοσπάστη» και την "Αυγή". Αν διαπραγματευτικός στόχος των λιμενεργατών είναι να ακυρώσουν τη σύμβαση, ή και άλλες ανομολόγητες αξιώσεις, να βρουν το θάρρος να το πουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους".

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: