Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Παράδοση οικίας στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

Το παραχωρητήριο και τα κλειδιά της οικίας παρέδωσαν την Κυριακή ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος και ο πρόεδρος του ΟΕΚ Θωμάς Στάμου στη μητέρα της Κωνσταντίνας Κούνεβα, Έλενα Ντέτσεβα.

«Είναι ελάχιστες οι φορές που νιώθουμε χαρά και μία τέτοια στιγμή είναι η σημερινή. Πέρα από την παράδοση της συγκεκριμένης οικίας θέλω να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και τον ΟΕΚ αντιληφθήκαμε, ότι όλη αυτή η πράξη χρειάζεται μία νομοθετική ρύθμιση για να διεκπεραιωθεί και να μην βασανίζει τους ανθρώπους μετά», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι συνεννοήθηκε με τον Γ. Παπακωνσταντίνου «στο σχέδιο νόμου για το επίδομα αλληλεγγύης να υπάρχει ρύθμιση, η οποία θα τακτοποιεί όλα τα ιδιοκτησιακά θέματα για να μην έχει πρόβλημα η κ. Κούνεβα».

Οπως είπε ο κ. Λοβέρδος, «ταυτοχρόνως επιλύει ένα θέμα, να θεωρείται αυτό που έπαθε η κ. Κούνεβα, αυτό που απευχόμαστε να πάθουν άλλοι και θα παλέψουμε να μην πάθει κανένας άλλος, εργατικό ατύχημα. Γιατί η γραφειοκρατία παίδευε την κ. Κούνεβα και ως προς αυτό».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν υπάρχουν εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις, ο υπουργός απάντησε ότι «στις ενέργειες που κάνουμε, συμπεριλαμβάνεται εντός του 2009 να θεσπίσουμε περαιτέρω εγγυήσεις». «Πρέπει, επίσης, στη συνέχεια να επανασυστήσουμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ουτώς ώστε να μπορεί να ελέγχει αν τηρείται το θεσμικό πλαίσιο», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, δηλώνει ότι θα αναλάβει προσωπικά την υπόθεση Κούνεβα. «Η Κούνεβα είναι ένα σύμβολο. Δεν έχουμε αντιληφθεί τον αντίκτυπο, που είχε και διεθνώς», αναφέρει χαρακτηριστικά.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: