Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Η κυβέρνηση αισιοδοξεί για ανάκαμψη

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι στα όρια της χρεοκοπίας, πολύ χειρότερη από αυτήν που περιμέναμε, αλλά οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, κατά τη διάρκεια της πολιτικής του ομιλίας στην Κομοτηνή.

Αρκετές φορές ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε την αισιοδοξία της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά «είμαστε αισιόδοξοι, τα καλύτερα έρχονται».

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι όλα τα μέτρα που θεσπίζονται είναι προς όφελος των πολιτών, με μεγάλο στόχο την αναδιανομή του εισοδήματος.

Για το έργο των πρώτων ημερών της κυβέρνησης, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα για ν’ αλλάξουν την οικονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι αρκετά, εν τούτοις όμως αποτελούν το πρώτο δείγμα της πολιτικής της νέας κυβέρνησης.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για καθυστέρηση στις προσλήψεις των 88 γενικών γραμματέων των υπουργείων και των περιφερειών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση με τις ανοιχτές και αδιάβλητες διαδικασίες δημιούργησε πρότυπα που δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς στο μέλλον.

Επίσης, αναφέρθηκε και στα νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση και έθεσε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί με ενίσχυση και τόνωση της αγοράς μέσω της προστασίας των μικρομεσαίων και την ενίσχυση των εργαζομένων, δηλώνοντας ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν αυτοί που κερδίζουν πολλά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βραβεύτηκε από το νομάρχη Ροδόπης, Άρη Γιαννακίδη και τον υπερνομάρχη Ροδόπης-Έβρου, Γιώργο Μηνόπουλο, για την προσφορά του στην αυτοδιοίκηση, καθώς διετέλεσε πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: