Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΕ "ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ" ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Σε ολική σύγκρουση της Ντόρας με τις καθεστωτικές νοοτροπίες της Ν.Δ. οδηγήθηκε το έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ήπια πρώτη ημέρα και τις συναινετικές ομιλίες Καραμανλή και υποψηφίων διαδόχων. Η Ντόρα Μπακογιάννη για να διαχειριστεί επικοινωνιακά τη συνεδριακή κυριαρχία της «έριξε το γάντι» στον Αντ. Σαμαρά και την επιχειρηματολογία του. «Παρουσιάστηκε ένα πλασματικό δίλημμα. Ότι κάπου έξω βρίσκονται δικοί μας, που πρέπει να τους φέρουμε πίσω. Αυτό είναι ψευτοδίλημμα. Οι δικοί μας ψηφοφόροι... είναι εδώ. Είναι αυτοί που πληγωμένοι, οργισμένοι, πήγαν και ψήφισαν. Κάναμε λάθη, είχαμε συμπεριφορές, που εξόργισαν τον κόσμο. Αυτούς θα τους προσεγγίσουμε δημιουργώντας ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα». «Ένα είναι το δίλημμα. Θέλουμε ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα, που θα αντιπολιτευτεί το ΠΑΣΟΚ, ή ένα κόμμα περιχαρακωμένο επιρρεπές στον λαϊκισμό, που θα προσεγγίσει τα σύγχρονα προβλήματα με παλαιοκομματικές συνταγές; Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Η ιδεολογική περιχαράκωση της ΝΔ είναι συνταγή αποτυχίας. Ο δικός μου αγώνας είναι να ξανακάνω τη ΝΔ να πιστέψει στον εαυτό της. Έχει δυναμικό αξιόλογο. Μπορει και πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Τα καταστατικά υπάρχουν για να διασφαλίζουν τη λειτουργία των κομμάτων. Όταν μιλώ για συμβούλιο δεοντολογίας, εκλεγμένο, δεν το λέω τυχαία. Αυτό θα εξετάζει στελέχη, που δημιουργούν πρόβλημα. Δεν θα είναι το μακρύ χερι του αρχηγού, αφου θα το έχετε εσείς εκλέξει. Η ΝΔ μπορεί, από την ώρα που θα είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας και τα στελέχη μας», κατέληξε η κα Μπακογιάννη
Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι δεν θέλει να χαΐδέψει αυτιά «για να με ψηφίσετε και μετά να ξαναφτάσουμε σε αυτή την κατάσταση. Χρειάζονται δομές, που θα δώσουν δύναμη στη βάση», είπε και κάλεσε τους συνυποψηφίους της να παρουσιάσουν πριν τις 29 Νοεμβρίου το πλαίσιο των προτάσεών τους, επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις της για ριζικές αλλαγές στη ΝΔ.
«Δεσμεύομαι ότι οι υποψήφιοι βουλευτές θα επιλέγονται από εσάς, δεσμεύομαι ότι τους εκπροσώπους της ΤΑ δεν θα τους αποφασίζει η Ρηγίλλης, αλλά η βάση της ΝΔ. Τα κομματικά όργανα θα εκλέγονται από τα μελη μας. Ο πρόεδρος θα έχει θητεία. Πώς θα αποδείξω εγώ ότι θα ακούω τη βάση και θα έχω ανοιχτές τις πόρτες, αν δεν ξέρω ότι θα δώσω λογαριασμό και σε εσάς και στον ελληνικό λαό;», διερωτήθηκε.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: