Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Δ. Δρούτσας: Στην ΕΕ δεν χωρούν τείχη

Με την επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου μάς έρχεται στο μυαλό «ότι υπάρχει άλλη μια χώρα, που έχει ένα τέτοιο τείχος να τη χωρίζει. Στην ΕΕ δεν χωρούν ούτε τείχη, ούτε στρατεύματα κατοχής, που υπάρχουν ακόμη στην Κύπρο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, απευθύνοντας χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Δρούτσας εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την πρόσκληση της Ελληνογερμανικής Αγωγής και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών να χαιρετίσει την εκδήλωση.

«Η πτώση του τείχους, πριν από 20 χρόνια, άνοιξε το δρόμο της επανένωσης της Γερμανίας και όχι μόνον», τόνισε και πρόσθεσε: «Tαυτόχρονα άνοιξε και το δρόμο της Ευρώπης προς άλλες χώρες, που τότε ήταν απομονωμένες. Το τείχος αυτό έγινε σύμβολο ελευθερίας για όλη την ανθρωπότητα».

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την συμβολική πτώση ενός αυτοσχέδιου «τείχους» από μαθητές των δύο σχολείων. Επάνω στο τείχος αυτό αναγραφόταν και η φράση-μήνυμα «η ιστορία είναι γεμάτη από ισχυρά τείχη που έπεσαν και από αδύναμους ανθρώπους που στάθηκαν όρθιοι», του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα, Wolfank Sultheis.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν ντοκιμαντέρ, που αφορούσαν τη ζωή στην πρώην Ανατολική Γερμανία, ταινίες της εποχής, ενώ παρουσίαστηκαν έκθεση φωτογραφίας και έκθεση ζωγραφικής των μαθητών.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: