Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Παπούλια με πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο

Τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππο Πετσάλνικο, δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Πετσάλνικος -όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης- ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις «πρωτοβουλίες, που θα αναληφθούν στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, έτσι ώστε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο νομοθετούμε, για τους ίδιους τους πολίτες, καθώς και στις προσπάθειες, που θα καταβάλουμε, ώστε η ποιότητα των νομοθετημάτων να είναι πολύ καλύτερη».

«Χρειαζόμαστε καλύτερους νόμους, όχι απλά όλο και περισσότερους», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις προσπάθειες, που θα καταβληθούν, «για την ενίσχυση του ρόλου του Κοινοβουλίου, σε ό,τι αφορά την συμμετοχή του στη συνδιαμόρφωση πολύ σημαντικών αποφάσεων -αφού αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο διαλόγου- και για την ενίσχυση του πολιτικού ελέγχου» του Κοινοβουλίου.

«Είναι κινήσεις και πρωτοβουλίες που είναι απόλυτα αναγκαίες, για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο και την ίδια την ποιότητα της λειτουργίας της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ. Πετσάλνικος.
nooz.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: