Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Πεταλωτής: Δύσκολη αποστολή να πείσουμε την ΕΕ για την αξιοπιστία μας

«Είναι δύσκολη αποστολή να πείσουμε ξανά τους εταίρους στην Ε.Ε. ότι έχουν να κάνουν με μια χώρα που πλέον δεν αποκρύπτει την αλήθεια, που προσπαθεί να αλλάξει την οικονομική της πολιτική, να δημιουργήσει ένα σταθερό περιβάλλον δημοσιονομικό και οικονομικό και αυτή η προσπάθεια δεν είναι εύκολη, με δεδομένο ότι επί ΝΔ η εικόνα, που δόθηκε στην Ε.Ε., ήταν τελείως διαφορετική».

Αυτά δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση μπορεί να επανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας απέναντι στην Ε.Ε. Εξέφρασε, ωστόσο, την αισιοδοξία της κυβέρνησης. «Είναι αισιοδοξία που την αποτυπώσαμε και στο σχέδιο προϋπολογισμού και μέσα από την ακολουθούμενη πολιτική θα αποδείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι εταίροι, ώστε και τα συμφέροντα μας να προωθούμε και να υπάρχει ανταπόκριση από την Ε.Ε.», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση «υποχώρησε» από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις σε σειρά ζητημάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «μέσα σε αυτόν το μήνα δώσαμε και δίνουμε δείγματα αξιοπιστίας» και πρόσθεσε πως «είναι δέσμευσή μας και εντολή του πρωθυπουργού, να ακολουθήσουμε την πολιτική για την οποία δεσμευτήκαμε πριν τις εκλογές».

Ερωτηθείς ειδικότερα για το ζήτημα του ΟΤΕ, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι το σχέδιο προϋπολογισμού, που κατέθεσε η κυβέρνηση, είναι ένας «προϋπολογισμός ανάγκης», που «είναι απλώς η αρχή μιας μεγάλης και φιλόδοξης πολιτικής, την οποία έχουμε σκοπό να ασκήσουμε».

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει τον νόμο Πετραλιά, καθώς επίσης και αν οι περικοπές χρηματοδότησης των ταμείων, από το κράτος, είναι αναγκαίες, απάντησε πως «κληρονομήσαμε μια κατάσταση χρόνια με χρόνιες παθογένειες» και πρόσθεσε ότι «συνεπώς, μέσα στο πλαίσιο της πραγματικότητας θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Εξάλλου, ανέφερε ότι όταν ανοίξει ο διάλογος και υπάρχει σχέδιο νόμου, έτοιμο προς διαβούλευση, θα μπορέσουν να τεθούν όλα τα ζητήματα.

Εξωτερική πολιτική

«Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι δυναμική και επιθετική και προωθεί πάγια τα εθνικά συμφέροντα της χώρας», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν αναμένεται επιστολή-απάντηση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, προς τον Τ. Ερντογάν για συνάντηση κορυφής.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του νέου γραμματέα του ΛΑ.ΟΣ, με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποδέχεται, ύστερα από δεκαετίες, τις διμερείς επαφές με την Τουρκία σε μείζονα θέματα, ο κ. Πεταλωτής είπε: «Απορώ από πού οδηγήθηκε σε αυτό το συμπέρασμα και δηλώνω σαφώς ότι είναι τελείως αυθαίρετο και στρεβλό ένα τέτοιο συμπέρασμα».

"Δεν υπάρχουν κυβερνητικές αρρυθμίες"

«Σειρά συναντήσεων και εργασιών έγιναν χθες στο πρωθυπουργικό γραφείο με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να προχωρήσει καλύτερα το ήδη καλό κυβερνητικό έργο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ενώ για το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να διαπίστωσε «αρρυθμίες» στο κυβερνητικό έργο, απάντησε αρνητικά.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τι παραλάβαμε, τι θέλουμε και τι επιδιώκουμε μέσα από την πολιτική της νέας κυβέρνησης. Είναι επόμενο ότι όταν ερχόμαστε να καινοτομήσουμε και να υλοποιήσουμε μια άλλη θεώρηση για το κράτος, για την οικονομία, την καθημερινότητα του πολίτη, να υπάρχουν κάποιες προς τα έξω καθυστερήσεις. Εμείς, όμως, με τις επιλογές που κάνουμε, γνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο», πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: