Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Νέα δομή στην ΕΛ.ΑΣ

Ριζικές αλλαγές στη δομή της Αστυνομίας δρομολογούνται από την κυβέρνηση, με τη σύσταση υπηρεσίας η οποία θα ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα, σε όλες του τις μορφές και θα έχει πανελλαδική εμβέλεια.

Σύμφωνα με τις προθέσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα καταργηθούν η ασφάλεια με τη μορφή που υφίσταται σήμερα. "Έχουμε αστυνομία της δεκαετίας του '50", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η νέα υπηρεσία, που θα λειτουργήσει στα πρότυπα ανάλογων υπηρεσιών της Scotland Yard ή του FBI, θα ασχολείται με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τα ναρκωτικά, το ηλεκτρονικό έγκλημα και την τρομοκρατία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι το μαύρο χρήμα έχει σχέση ακόμα και με το φαινόμενο "τρομοκρατία", σημειώνοντας ότι "η ρίζα του κακού ξεκινά απο τις φυλακές".

Για τη στελέχωση της υπηρεσίας, η οποία θα υπάγεται απευθείας στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., θα προσληφθούν μεταξύ άλλων, οικονομολόγοι, λογιστές και ειδικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών.

"Στη χώρα μας επικρατεί εκρηκτικό κλίμα, ζούμε σε μια περίοδο έκρηξης της βίας και της ανομίας, γεγονός που οφείλεται στα έντονα κοινωνικά προβλήματα, τη διάλυση των υπηρεσιών και τη διείσδυση του οργανωμένου εγκλήματος σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας. Το οργανωμένο έγκλημα με αλληλοσυνδέσεις διατρέχει ολόκληρη την κοινωνική δομή και υπάρχει κίνδυνος να τινάξει στον αέρα την κοινωνική ειρήνη", πρόσθεσε ο υπουργός.

Συνάντηση με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων είχε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ενόψει της 17ης Νοεμβρίου. Αποφασίστηκε να υπάρχει συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές και η παρουσία της αστυνομίας να είναι διακριτική.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: