Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Λ. Κατσέλη με πρόεδρο της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας

Συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας Απόστολος Βεντούρης, ο οποίος και τον ενημέρωσε για τα πολλαπλά προβλήματα που βιώνει χρόνια τώρα, η ελληνική ακτοπλοΐα.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε ότι η ακτοπλοΐα είναι ο κρίκος που ενώνει την άσκηση της εθνικής πολιτικής και της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας προκειμένου να υλοποιείται συνεχώς και αδιαλείπτως η σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, η νησιωτικότητα της Ελλάδας και η ανάπτυξη του τουρισμού. Προτάθηκε η αναγκαία δόμηση αγαστής και διαφανούς συνεργασίας μεταξύ ΥΠΟΙΑΝΑ και ΕΕΑ προκειμένου να εξυγιανθεί η ναυτιλιακή επιβατηγός επιχειρηματικότητα χωρίς την ύπαρξη προβλημάτων μεταξύ διοικούντων και διοικούμενων.

Ο πρόεδρος της ΕΕΑ υποσχέθηκε σύντομα να υποβάλλει στην υπουργό εμπεριστατωμένη μελέτη προκειμένου να αρθούν τα θέματα που επί σειρά ετών προβληματίζουν τον κλάδο, όπως αυτά έχουν εκφραστεί προ πενταετίας στην Αιτιολογημένη Γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα.

Συζητήθηκε επίσης το μεταφορικό ισοδύναμο, το οποίο ο πρόεδρος της ΕΕΑ έχει από την πρώτη στιγμή υποστηρίξει έμπρακτα ενώ αναφέρθηκαν και στην ανάγκη της ένταξης των ακτοπλοϊκών εταιριών στα οικονομικά προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: