Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα

Το σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα θα δώσει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης τις αμέσως επόμενες ημέρες (εντός της εβδομάδας) στη δημοσιότητα, προκειμένου να αρχίσει η δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Ο κ. Ραγκούσης σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους τόνισε ότι θα είναι ένα πρώτο νομοσχέδιο προκειμένου "να καταργήσουμε το πολιτικό δουλεμπόριο των νέων γενεών", ενώ αναφερόμενος στην περίπτωση stage κάλεσε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που στέλνουν λάθος μηνύματα προς τα παιδιά των stage να σταματήσουν αυτή την τακτική και αν μη τι άλλο να τους ζητήσουν μία συγγνώμη.

Ο κ.Ραγκούσης είπε ότι το νομοσχέδιο έχει συνταχθεί σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη του ΑΣΕΠ το οποίο θα έχει και την πλήρη ευθύνη από δω και στο εξής για όλες τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.

Διευκρίνισε δε ότι πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο δημόσιο με το οποίο θα θεμελιωθεί η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη, αλλά και θα "ξεπαγώσουν" οι προσλήψεις στο δημόσιο.

Επίσης συμπλήρωσε ότι θα ακολουθήσει νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει όλες τις διαδικασίες για τις προσλήψεις χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει πότε ακριβώς θα έλθει ο νέος νόμος στη Βουλή.

Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο μέχρι να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, σημείωσε όμως ότι θα αποτυπώνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα καταργηθεί η μοριοδότηση στις προσλήψεις αλλά η προσαύξηση σε όσους εργάζονται με συμβάσεις στο δημόσιο, μια κατάφωρη αδικία έναντι των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όπως είπε.

Επίσης ο κ. Ραγκούσης έδωσε μια περιληπτική εικόνα των μόνιμων εργαζομένων στο δημόσιο, λέγοντας ότι το 2006 εργάζονταν σε αυτό 706.336, το 2007, 724.896 και το 2008, 735.294, ενώ για τους συμβασιούχους του δημοσίου το 2007 ήταν 96.114, το 2008, 75.127 και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009 73.334.

Τέλος για τα κρατικά αυτοκίνητα είπε ότι σύντομα θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση και πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος από τη δημόσια διαβούλευση καθώς βελτίωσε την αρχική απόφαση.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: