Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΑΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΑΚΟ...


...κατά το "ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ"... (Έχεις διαβάσει το βιβλίο;)










Μέτραγε πάντα ο λόγος του στον Ανδρέα. Λατρεύουν το λόγο και την πράξη του οι πρόσφυγες, οι κυνηγημένοι, οι νέοι και οι αδύναμοι.


Σε εκείνον μόνο από όλους τους ξένους επισήμους, (πρέσβεις, υπουργούς, αρχηγούς κομμάτων), η προσωπική φρουρά του Αραφάτ απέδωσε τιμές.

Έχει πάρει το λόγο, με κόστος, στις πιο κρίσιμες και επικίνδυνες στιγμές για το λαό μας. Στην Εθνική Αντίσταση και στην δικτατορία.

Έχει πάρει το λόγο στην Κούβα και στη Νικαράγουα σε στιγμές κρίσιμες και δύσκολες.

Έχει πάρει το λόγο απέναντι στους στρατοκράτες της Άγκυρας υπερασπιζόμενος απεργούς πείνας.

Έχει πάρει το λόγο απέναντι στα ΜΑΤ και έχει χτυπηθεί στα 80 του χρόνια από τους μπάτσους προσπαθώντας να προστατεύσει τους μαθητές που διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας . Το αίμα που έτρεχε στο χέρι του έκανε το γύρο του κόσμου. Κυρίως όμως το είδαν τα μάτια των νεαρών διαδηλωτών. Ήταν τότε που εσύ, μεγαλοαξιωματούχος του κόμματος, κρυβόσουνα προσπαθώντας να αποφύγεις το λάθος και το προσωπικό πολιτικό κόστος.

Η στάση ζωής του, ΑΝ σου λέει κάτι αυτό, είναι πυξίδα για όποιον θέλει να πορευτεί χωρίς συμβιβασμούς στο δρόμο του αγώνα, της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Είναι η ζώσα συνείδηση του ΠΑΣΟΚ, είναι για χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες σύμβολο ανιδιοτέλειας, προσφοράς και αγωνιστικότητας.

Η παρουσία και ο λόγος του είναι χίλιες φορές πιο έγκυρα και αποτελούν μεγαλύτερη εγγύηση για τους πολίτες από όλα τα προεδρικά διατάγματα που θα ετοιμάσεις στην υπουργική σου θητεία.

Γι αυτό, άκουσε τη συμβουλή μου, την επόμενη φορά που θα αποπειραθείς σε κομματική διαδικασία να αρνηθείς το δικαίωμα λόγου, με απαξιωτικό τρόπο και ειρωνείες, στον Αντώνη Καρρά να το σκεφτείς δύο και τρεις φορές.

Γιατί χαμένος όπως είσαι στα ροζ σύννεφα της εκλογικής επιτυχίας και της υπουργοποίησης ξέχασες ότι στο κίνημά μας πέφτουν ενίοτε και χοντρά μπινελίκια. Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας και πολλές χιλιάδες στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να υπερασπίσουν αξίες και σύμβολα γράφοντας εκεί που δεν πιάνει το μελάνι κομματικούς ηγετίσκους και υπουργικούς θώκους.





ΥΓ1. Και επειδή είσαι σχετικά έμπειρος θα έπρεπε να ξέρεις ότι για το ατόπημά σου θα έπρεπε να δείξεις μεταμέλεια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, στο σώμα που το διέπραξες, και όχι στους διαδρόμους…

ΥΓ2 Βάζω και μερικές φωτογραφίες μήπως και ξέχασες για ποιόν μιλάω και ξανακάνεις το ίδιο λάθος…


alekos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: