Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΠ: Ξεκινούν οι Κινέζοι, συνεχίζεται ο διάλογος. (Upd)




ΟΛΠ: Ξεκινούν οι Κινέζοι, συνεχίζεται ο διάλογος. (Upd)

Tου Μηνά Τσαμόπουλου

Προχωράει κανονικά η υλοποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Cosco. Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης της υπουργού Οικονομίας , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη με τους συνδικαλιστές το μεσημέρι δήλωσε:

«Θα συνεχίσουμε τον διάλογο προς όφελος του δημοσίου. Θα κάνει ο ΟΛΠ διάλογο με τη ΣΕΠ, θυγατρική της Cosco.Η κυβέρνηση λαμβάνει υπό ψη της, τις απόψεις των εργαζομένων. Ο διάλογος θα γίνει προς το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου. Η σύμβαση ισχύει και από Δευτέρα θα κόβει κανονικά τιμολόγια η ΣΕΠ.»

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές δήλωσαν μετά τη συνάντηση ότι η υπουργός τους είπε ότι θα γίνει άμεσα διάλογος σε τέσσερις άξονες:Αναπτυξιακό, Ρυθμιστικό-Φορολογικό και Εργασικά. Και συμπλήρωσαν ότι υπάρχει δυσκολία γιατί δεν έγινε ανάλυση από την υπουργό για τα ακριβή σημεία που αφορά ο κάθε άξονας και προσέθεσαν ότι θα εξετάσουν τη στάση τους στα συλλογικά τους όργανα.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνδικαλιστές την περασμένη εβδομάδα οι συνδικαλιστές δεν έκαναν λόγο για «πάγωμα» της σύμβασης.

Πάντως οι συνδικαλιστές της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών επιμένουν ότι «η σύμβαση παραχώρησης και οι διατάξεις φοροαπαλλαγών συνιστούν ένα πλήρες αποικιοκρατικό καθεστώς, το οποίο θα έχει ολέθριες συνέπειες για την εθνική οικονομία, τη βιωσιμότητα και την προοπτική της ΟΛΠ Α.Ε. και ιδιαίτερα για τους εργαζομένους και τις εργασιακές τους σχέσεις».

Μάλιστα, οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για ρυθμίσεις που υπάρχουν στη σύμβαση παραχώρησης «οι οποίες καταφανέστατα υποδηλώνουν τον αποικιοκρατικό χαρακτήρα της σύμβασης παραχώρησης».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: