Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη εβδομάδα

Στην σύγκλιση του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, την ερχόμενη εβδομάδα, με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς, συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό κατά την συνάντησή τους στις 11:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου μετά την συνάντηση, «πρέπει να υπάρξει συστράτευση για την καταπολέμηση της αδιαφάνιας και της διαφθοράς που σχετίζεται και με τη φοροδιαφυγή «Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα διεθνώς ότι είμαστε αποφασισμένοι ως χώρα να πάμε μπροστά να νοικοκυρέψουμε την οικονομία», τόνισε ο κ. Παπανδρέου

Στην αρχή της συνάντησης των δύο ανδρών και στον καθιερωμένο διάλογο μπροστά στις κάμερες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε τον Πρωθυπουργό «Πώς πάνε τα δύσκολα;»

«Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση. Χρονίζουν τα προβλήματα, προβλήματα όμως που έχουν σχέση και με μια παρατεταμένη κατάσταση διαφθοράς και ανομίας που επιβαρύνουν και τους προϋπολογισμούς μας»,απάντησε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Χρειάζεται πια, μια εθνική συστράτευση, για να μπορέσουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα από κοινού και μ'αυτόν τον τρόπο να μπορέσουμε πραγματικά - και το πιστεύω αυτό - να πάει η Ελλάδα μπροστά, γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες. Αδικείται η χώρα μας σήμερα, γιατί έχει πολλές δυνατότητες τις οποίες δεν αξιοποιεί.

Και εσείς, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μπορείτε να συμβάλετε καθοριστικά σ'αυτή την ενότητα και τη συστράτευση, όλων των δυνάμεων της χώρας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση με αισιόδοξο και ελπιδοφόρο τρόπο.

Απαντώντας ο Κ. Παπούλιας σημείωσε: «Κύριε Πρωθυπουργέ, βεβαίως πρέπει να συστρατευθούμε όλοι. Είναι εθνική ανάγκη να το κάνουμε. Ελπίζω όλοι μας να συμφωνήσουμε σ'αυτό και όχι μόνο να συζητήσουμε, αλλά να πάρουμε και αποφάσεις. Αυτός είναι ο στόχος μας».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: